Het juiste moment om samen te gaan wonen

Wanneer is het juiste moment aangebroken om samen te gaan wonen? In elke serieuze relatie komt deze vraag op een gegeven moment opzetten. Wat houdt het eigenlijk allemaal in als je samen met iemand je woonruimte deelt? Wat moet je vooral wel en niet doen? En wanneer is het eindelijk zo ver? Lees hier verder en ontdek alles wat je moet weten over samenwonen.

Wat staat me te wachten bij samenwonen?

Samenwonen is een grote stap voorwaarts in je relatie. Je gaat elkaar namelijk op een nieuwe manier leren kennen en zult veel vaker bij elkaar zijn. Heb je bijvoorbeeld een idee van hoe laat je partner eigenlijk opstaat en weer gaat slapen? Houd jij wel van een beetje rommel, maar je partner misschien niet? Welke boodschappen halen jij en je partner zoal in huis? Allemaal van dit soort kleine dingetjes ga je van elkaar ontdekken en ze zullen lang niet altijd overeenkomen. Het is dus belangrijk om hierover open met elkaar te zijn en te overleggen welke wegen jullie inslaan om irritaties te voorkomen en het echt leuk met elkaar te hebben.

Waarom zou je het wel of niet doen?

Een groot voordeel en een belangrijke reden voor mensen om samen te gaan wonen, is dat je niet meer apart met elkaar af hoeft te spreken. In principe weet je zeker dat je naast elkaar in slaapt valt en zo ook weer wakker wordt. Afhankelijk van je situatie, kun je elkaar zo vrijwel elke dag in elk geval zien. Voor sommigen is het echter te veel gevraagd om hun leefruimte met iemand te moeten delen en kunnen ze ervoor kiezen om in een LAT relatie te blijven. Dan weet je zeker dat het thuis zo is ingedeeld zoals jij wilt.

Do’s en dont’s
Wat je wel moet doen als je samen gaat wonen:
– Met elkaar overleggen hoe jullie alles indelen en gebruiken en wie welke taken overneemt, denk aan boodschappen doen, schoonmaken, enzovoort.
– Tijd voor elkaar vrijmaken om leuke dingen thuis te doen.
– De woning zo inrichten dat jullie je er allebei in thuis voelen.

Wat je niet moet doen als je samen gaat wonen:
– Irritaties op laten lopen tot ze ruzie veroorzaken.
– Niet luisteren naar de ander.
– Wel samenwonen, maar compleet langs elkaar heen leven door nooit echt even aandacht aan elkaar te geven.

Wanneer is het beste moment?

Maar wanneer is nou het beste moment om samen te gaan wonen? Gemiddeld is dit als je twee jaar een relatie met elkaar hebt. Na deze tijd is de eerste verliefdheid over en kun je een inschatting maken of je serieus met elkaar verder wilt, waarbij samenwonen de volgende stap is. Er zijn natuurlijk genoeg uitzonderingen waarbij het ook goed is gegaan wanneer er bijvoorbeeld al na een half jaar de woning wordt gedeeld. Het gaat erom dat jullie er beiden klaar voor zijn en er gewoon heel erg naar uit kijken. Dan komt het zeker goed.

Jan Peeterse

apr 18, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Het juiste moment om samen te gaan wonen

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.