sexdating voor hoger opgeleiden

Een ode aan de liefde – datingsites voor hoger opgeleiden

Al sinds het bestaan van de mensheid is de mens op zoek naar die ene ander, naar iemand die hem of haar gelukkig maakt. Een zielsverwant ook wel genoemd. Het is zoals het ooit in de musical Tsjechov werd gezongen: “Alles op de aarde wil het liefste met z'n tweeën. Alle wezens zoeken steeds opnieuw weer warmte bij elkaar.” Of, zoals de filosoof Arthur Schopenhauer de zoektocht naar ware liefde omschreef; ‘De liefde is het enige belangrijke in het leven en uw leven uit te bouwen rond uw grote liefde is het beste dat u als mens hier op aarde kunt doen.' De grootste vergissing die mensen kunnen maken aldus Schopenhauer is te denken dat geluk niets met liefde te maken heeft. Lees dit artikel en zie het nut van datingsites voor hoger opgeleiden.

Een partner vinden, toen en nu

De stelling dat geluk alles met liefde te maken heeft is van alle tijden maar hoe vind u als hoog opgeleid persoon nu de ware, zeker als u een druk bestaan leidt en dat ook nog eens in een veranderd wereldbeeld? Maar de mens is infinitief, ook voor wat betreft de keuzemogelijkheden bij het vinden van een partner blijkt uit het feit dat we ingespeeld zijn op o.a. maatschappelijke veranderingen. Was het vroeger gangbaar om via de sociëteit, kerk of vereniging een levenspartner te vinden, tegenwoordig zijn er zoveel meer mogelijkheden bijgekomen. Van real-life ontmoeten naar een krantenadvertentie plaatsen, tot aan online daten of via een speciale App op zoek gaan naar een partner. Het zijn allemaal opties waar u ook als hoger opgeleide slim gebruik van kunt maken.

Online daten, cijfers, details

Niet alleen neemt het aantal hoger opgeleide Nederlanders toe, ook het online daten is steeds succesvoller geworden. Vond tussen 1998 en 2003 nog maar 2 % van de stellen elkaar via datingssites, in 2014 lag dit gemiddelde al op zo’n 13 %. Als u hoger opgeleid bent wilt u uiteraard een partner waar u mee op niveau kunt praten. Waar u dan tegenaan kunt lopen is dat u niet arrogant over wilt komen en twijfelt bij het maken van een juiste profielomschrijving. Dit probleem is echter eenvoudig te omzeilen door te kiezen voor het juiste datingsite bureau, er zijn datingsites speciaal voor hoger opgeleide mensen.

Tips en trucs

Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen (48%) als vrouwen (62%)zich geregeld een leugentje om bestwil permitteren, bijvoorbeeld als het gaat om hun gewicht (vrouwen) of over hun beroep (mannen). Wel, internet voldoet aan de vraag hoe men succesvol een nieuwe partner kan vinden maar om de nieuwe partner niet meteen ook weer kwijt te raken geldt toch dat eerlijk zijn loont. En let bij het aanmaken van uw profiel ook eens op de kleine details. Zaken waarvan u niet direct zou denken dat ze er toe doen maar die wel degelijk invloed hebben op wie er wel of niet met u een klik hebben. Of liever gezegd, of zij wel of niet doorklikken op uw profiel! Lees hier hoe u zich met bepaalde kleine onvolkomenheden kunt onderscheiden.

Jan Peeterse

Sep 28, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Partner vinden op datingsites voor hoger opgeleiden

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*