Iemand daten met kinderen, de voor en nadelen

Een partner daten met kinderen. Lastig, of misschien ook leuk?

In Nederland neemt het aantal alleenstaande ouders enorm toe. Naar schatting zijn er inmiddels zo`n half miljoen kinderen die met één ouder opgroeien. Dat komt ongeveer overeen met één op elke tien kinderen. Een deel van deze ouders kiest hier bewust voor, maar een veel groter deel is het gevolg van een scheiding of een stuk gelopen relatie. Vaak zijn deze alleenstaande ouders nog jong en daarom op zoek naar een nieuwe partner. Niet alleen voor henzelf, maar natuurlijk ook voor hun kiddo’s.

Nadelen van een partner met kinderen

Iemand daten die al kinderen heeft is echt iets heel anders dan iemand daten zonder kinderen. De kinderen gaan namelijk altijd voor de partner, om maar iets te noemen. Helemaal in het begin. Ben je bereid om als mogelijke partner deze positie te accepteren? Zo niet, dan wordt het waarschijnlijk een moeilijk verhaal. Nog iets anders, een gescheiden vader met nageslacht moet vaak alimentatie betalen aan zijn ex-partner. En wat te denken van het feit dat het natuurlijk ook van de ex zijn en dat er daarom altijd contact blijft bestaan tussen jouw mogelijke partner en zijn of haar ex. Dat kan heel ongemakkelijk zijn.

En zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom je beter niet kunt daten met een alleenstaande ouder. Toch zijn er ook een aantal redenen waarom het juist positief kan zijn om iemand te daten die kinderen heeft. Ten eerste verandert je leven als je een kind krijgt. Als je een beetje verantwoordelijk bent, dan kan het niet anders dat je minder op jezelf gericht bent en meer op je omgeving. Verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen, zorgt ervoor dat je meer volwassen wordt, dat de keuzes die je maakt weloverwogen zijn en al helemaal als het om een partner gaat. Als iemand met kinderen serieus een relatie met jou wil beginnen, dan is dat niet omdat hij op zoek is naar een leuke scharrel, maar naar een serieuze relatie. Uiteraard is dat alleen een voordeel als jij dat zelf ook bent. Ben je er nog niet aan toe om te settelen? Date dan niet met een alleenstaande ouder.

De kindervraag

Daarnaast is er nog een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen bij een dergelijke date? Zie je jezelf als een mogelijke ouder? Wil je graag kinderen en kun je van ze houden, zelfs al zijn ze niet van jezelf? Dit is een hele belangrijke vraag om te beantwoorden omdat je in een dergelijke relatie én voor de partner én voor zijn kinderen kiest. Je kunt niet alleen de partner kiezen en de kinderen er maar bij nemen. Is het antwoord echter ja en voel je een klik met de partner en de kinderen, dan kan een dergelijke relatie enorm verrijkend zijn. Zeker ook voor je eigen leven.

Jan Peeterse

nov 11, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Een partner daten met kinderen. Lastig, of misschien ook leuk?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.