vroegtijdig orgasme - oorzaken en behandeling

Snel klaarkomen als man voorkomen – Hoe doe je dat?

Een voortijdig orgasme bij een man komt veel voor. Bijna 40 procent van de mannen jonger dan 50 jaar heeft hier last van. Misschien kamp je zelf ook wel met dit probleem. Er zijn veel mannen die hun hoogtepunt al hebben bereikt tussen de 30 en 120 seconden. Dit begrip, dat ook wel premature ejaculatie wordt genoemd, heeft vaak diverse oorzaken. Welke psychische factoren spelen hierbij een rol en wat kun je doen als je hiermee te maken krijgt?

De oorzaken van een voortijdig orgasme

Voortijdig klaarkomen kan zowel lichamelijke als psychologische factoren hebben. In deze blog richten we ons echter op de psychologische factoren. Onervarenheid, faalangst en stress zijn belangrijke oorzaken van een te snel orgasme. Er zijn ook veel mannen die zichzelf hebben aangeleerd om masturberend zo snel mogelijk een orgasme te bereiken. Stress zorgt voor een stoot adrenaline in het lichaam, waardoor ook het stofje serotonine wordt aangemaakt. Dit kan een belangrijke factor zijn in het te snel (willen) klaarkomen. Veel mensen proberen ook veel seks te hebben door seksdating websites te bezoeken en afspraakjes te maken om het zo te ‘trainen’.

Wat kun je er aan doen?

Een voortijdig orgasme is niet altijd even leuk. Voordat de echte pret al begint, is de lol er vaak al van af. Herken je je daarin en zoek je naar manieren om het plezier in bed terug te vinden? Als man kun je gebruikmaken van de knijptechniek. Zodra je voelt dat je klaarkomt, kun je in je penis knijpen om zo het orgasme uit te stellen. Het uitstellen van een orgasme kun je ook vormgeven door bepaalde technieken in je gedachten te hanteren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met yoga. Verder kan het helpen om het hoogtepunt uit te stellen of gewoon even te pauzeren. De website Seksuologie heeft ook een stuk over voortijdige zaadlozing. Hier kun je uitgebreidere informatie vandaan halen om het te behandelen.

Praten helpt altijd

Probeer altijd het gesprek aan te gaan met je (bed)partner. Praten over stress, onzekerheid en faalangst helpt je om meer controle en grip te krijgen op je leven. Is de drempel te hoog om met je vriend of vriendin over deze zaken te praten? Dan kun je er ook voor kiezen om een afspraak te maken met een huisarts of seksuoloog. Deze geven niet alleen aandacht aan biologische factoren, maar nemen ook zeker de psychologische factoren mee in hun behandeling en/of advies. Schroom zeker niet om advies in te winnen, want het brengt het plezier in seks terug in je leven!

Jan Peeterse

sep 14, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags: , ,

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Orgasme uitstellen in bed als man – Psychologische factoren

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.