one night stand afbeelding

De one-night-stand van je leven in vijf stappen

We kennen allemaal het concept wel van een one-night-stand, maar lang niet iedereen van ons heeft het daadwerkelijk uitgeprobeerd. Dat is jammer, want het is een ontzettend leuke ervaring die met de juiste persoon tot een ware belevenis kan leiden. Om je hier een handje bij te helpen staan hier vijf stappen opgesteld waarmee ook jij die geweldige nacht kan beleven. Voor nog meer inspiratie kun je bij de menshealth nog wat informatie lezen over een one-night-stand.

Stap 1: Jouw definitie

Als allereerste is het belangrijk om vast te stellen wat je eigenlijk een one-night-stand noemt. Het klinkt misschien gek, maar iedere persoon heeft weer zijn of haar eigen definities en regels die hieraan gebonden zijn. Beantwoord deze vragen om erachter te komen wat het voor jou is:

– Wanneer telt het als zodanig? Moet er bijvoorbeeld seks aan te pas komen of geldt een nachtje knuffelen ook?
– Met hoeveel personen wil je het doen?
– Moet het met een man of een vrouw zijn?
– Wil je de nacht met een compleet vreemde delen of mag je die persoon al een beetje kennen?
– Waar wil je afspreken?

Het is goed om te beseffen wat je zelf in je hoofd hebt, en natuurlijk ook wat je niet wilt, om dit op een goede manier af te kunnen stemmen met de ander. Het is alleen maar leuk als jullie er beiden net zoveel plezier aan beleven.

Stap 2: Vind de juiste ander

Zodra je weet wat je wilt, is het zaak iemand te vinden waar je dit mee uit kunt voeren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van een datingsite. Maak een leuk en uitdagend profiel aan en laat zien waar je naar op zoek bent. Het voordeel van een datingsite, is dat je elkaar alvast een beetje kunt leren kennen op een veilige manier. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van applicaties zoals Tinder waarmee je snel een heleboel goede opties bij langs kunt gaan. Of ga gewoon ouderwets de kroeg in en maak oogcontact met iemand die je leuk vindt. Voor je het weet klikt het en gaan jullie samen weg voor de nacht van je leven.

Stap 3: Kies een goede plaats

Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede plek hebt waar je van elkaar kunt gaan genieten. Het is mogelijk om dit bij je thuis te doen, wat als voordeel heeft dat je in een vertrouwde omgeving bent. Het nadeel kan zijn dat je de ander meteen toelaat in jouw eigen ruimte. Naar het huis van de ander gaan is ook mogelijk, met het tegenovergestelde voor- en nadeel. Als je het romantisch aan wilt pakken kan het heel erg leuk zijn om een hotel binnen te lopen en daar ter plekke een kamer te boeken. Zo ben je beiden in een compleet andere omgeving en dat kan de spanning alleen maar goed doen.

Stap 4: Houd rekening met…

Houd er rekening mee dat het in het begin wat onwennig kan zijn. Jullie kennen elkaar niet en zeker wanneer je wat minder ervaring hebt kan dat erg spannend zijn. Soms is de chemie echter zo aanwezig dat de vonken er vanaf spatten en jullie je gelijk helemaal over kunnen geven. Zorg ervoor dat je iets doet waar je beiden tevreden mee bent en ontdek elkaar op een geheel nieuwe wijze. Door met respect met elkaar om te gaan, is het plezier en de voldoening het grootst. Wees ook duidelijk in je wensen. Wellicht dat de ander op zoek is naar een relatie en jij niet, dan is het zaak om dit meteen duidelijk te hebben. Zo voorkom je verwachtingen en teleurstellingen achteraf. Soms is het juist extra spannend als je weet dat je elkaar erna nooit meer zult zien.

Stap 5: Wat doe je erna?

Het hangt helemaal van je wensen af wat je na een one-night-stand doet. Als jullie beiden op zoek zijn naar een relatie, dan kun je afspreken elkaar nog eens te zien. Of je kiest er juist voor om geen gegevens uit te wisselen en op ‘de spannende nacht met de vreemde’ te houden. Wat je ook wilt, zorg ervoor dat jullie het er beiden over eens zijn en dan heb je de nacht van je leven.

Jan Peeterse

dec 7, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Een One-Night-Stand – 5 redenen om dit te ervaren

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.