afname van neppe profielen op datingsites

Aantal neppe profielen op datingsites neemt af

Recentelijk zijn een er een aantal artikelen gepubliceerd waarop veel datingsites zeer negatief in het daglicht gezet zijn. Het zou namelijk gaan om “het stelen van geld uit de zakken van de niets vermoedende consument”. Zo zouden heel veel datingsites gebruik maken van fictieve profielen om zo het aantal aanmeldingen te stimuleren. Veel profielen zijn aangemaakt door computers en worden gevuld met nepfoto’s en fictieve informatie. Na publicatie van dit artikel is er erg veel ophef ontstaan rondom datingsites, zowel vanuit de consument als vanuit de bedrijven achter de datingsites. Zo hebben veel datingsite aanbieders inmiddels het tegendeel bewezen en hebben ze open kaart gespeeld over de werking van hun datingsite.

Neppe profielen niet waar

Uit onderzoek blijkt dus dat heel veel datingsites juist het tegendeel doen, zo worden intern teams samengesteld die het aanmaken van dit soort profielen tegen gaat en nepgebruikers blokkeren. Uiteindelijk zal dit namelijk een beter effect hebben op onze klant, aldus een woordvoerder. Wanneer de klant namelijk een goed gevoel aan onze website overhoudt, evt. een nieuwe partner vindt, zal deze persoon daarover praten en zal dat goed zijn voor ons als bedrijf.

Vergelijking een stok achter de deur

Nu duidelijk is dat de meerderheid van de datingsites dus juist geen gebruik maakt van nepprofielen, moet dat een groot deel van de consumenten al gerust stellen. Echter hebben wij als onafhankelijke website nog een aanvullend advies: maak altijd gebruik van een vergelijkingssite voordat je je aanmeld bij een willekeurige datingsite. Door de vergelijking te maken kun je de aanbieders vergelijken o.b.v. prijs, maar ook op basis van voorwaarden. Zo kun je dus voorkomen dat jij je toevallig misschien wel net aanmeld bij een platform dat gebruik maakt van neppe profielen. Via internet kun je heel eenvoudig al jouw wensen en je voorkeur invoeren in een dating vergelijker waar vervolgens een uitkomst uitkomt in de vorm van de beste datingsites o.b.v. jouw wensen.

Jan Peeterse

dec 23, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Aantal neppe profielen op datingsites neemt af

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.