waarom je geen naaktfoto's moet versturen

Waarom naaktfoto’s van jezelf sturen een slecht idee is…

Naaktfoto’s of zogenaamde nudies sturen is iets dat al bestaat sinds de camera uit werd gevonden. De moderne technologische ontwikkelingen hebben het echter simpeler dan ooit gemaakt. Smartphone in de hand nemen, kleren uit, selfie trekken en op versturen drukken. In een paar seconden tijd is het gepiept en kan hij of zij je in volle glorie bewonderen. Als je dat ooit al hebt gedaan of van plan bent om dat te doen: je bent niet alleen. Slechts enkele jaren geleden brak in Hollywood een schandaal uit toen van tientallen celebrity’s naaktfoto’s gelekt werden en naar schatting 1 op de 10 jongeren doet aan sexting.

De aanleiding

Waarom zou je het ooit overwegen om nudies te sturen naar iemand? Daar zijn heel wat redenen voor. Zo kan je bijvoorbeeld in een relatie zitten en vraagt jouw partner om naaktfotos. Misschien wil je zelf wel wat extra spanning in de relatie brengen door hem of haar te verrassen met een leuke foto. Een naakte selfie is echter verre van voorbehouden voor relaties. Je bent al tijden aan het chatten met jouw crush en denkt dat je een stapje verder moet gaan om hem of haar te verleiden. Misschien stuur je gewoon plagerig via Snapchat een paar kinky foto’s met het idee dat ze enkele seconden later al verdwenen zijn. Tal van aanleidingen, maar nooit een goed idee.

Waarom het een slecht idee is

Er zijn dus tal van redenen om naaktfotos te nemen en te versturen. De kans is groot dat je het zelf ook ooit al hebt overwogen. Desondanks is het altijd een slecht idee om de stap ook daadwerkelijk te zetten. Hoe komt dat? Dat heeft alles te maken met de nare gevolgen die dit kan hebben. Om er maar een paar op een rij te zetten:

Wraak nemen – Verspreiden binnen kringen

Nudies sturen in een relatie kan heel sexy zijn. Het probleem stelt zich echter vaak na het stuklopen van zo’n relatie. Als jouw ex-partner nog altijd jouw stoute foto’s in handen heeft en vol woede zit? Dan is het idee om wraak te nemen via deze foto’s niet ver weg. Zo goed als iedereen is van mening dat zijn of haar partner zo niet is, maar feit is dat je gewoon nooit weet hoe iemand op een breuk zal reageren. Om dan enkele weken later jouw sexy selfie in het groot te kunnen bewonderen of complimentjes van vrienden te krijgen? Nee bedankt!

Hackers

Het schandaal in Hollywood enkele jaren geleden brak uit toen hackers de cloud konden binnendringen. Het resultaat was dat naaktfotos van tientallen beroemdheden viral gingen en nu nog altijd heftig bekeken worden. Zelfs als jouw partner of crush geen kwade bedoelingen heeft dreigt er dus nog gevaar. Simpelweg het bestaan van de foto’s zorgt voor het risico dat hackers ze in handen krijgen. En wil je nu echt dat een wildvreemde je zo ziet?

Naaktfoto’s die in de verkeerde handen vallen…

Een dergelijke sexy foto kan op heel wat manieren in verkeerde handen vallen. Misschien stuurt jouw crush het door naar enkele vrienden of is jouw partner onvoorzichtig in zijn beveiliging. Hoe dan ook loop je het risico dat mensen met slechte bedoelingen die foto’s in handen krijgen. In extreme gevallen kan dit leiden tot chantage, maar ook in minder extreme situaties is dit niet leuk. Pestgedrag en het verspreiden van jouw naaktfoto’s zijn maar enkele van de mogelijke gevolgen. Wil je echt het gevaar lopen om op deze manier viral te gaan?

Over viral gaan gesproken

Op elk van de voorgaande manieren kan jouw foto viral gaan. Weinig is erger dan beseffen dat op jouw werkplek, op jouw school of zelfs bij jouw thuis iedereen die foto’s van je heeft gezien. Het is voldoende om met het schaamrood op de wangen een depressie te ontwikkelen. Zeker wanneer het onvermijdelijke pestgedrag volgt wens je dat je ze nooit had genomen.

Altijd opletten!

Met jouw smartphone of fototoestel naaktfoto’s nemen brengt nog andere ongemakken met zich mee. Je wilt bijvoorbeeld een leuke foto die je enkele weken geleden had gemaakt laten zien en beseft plots dat er nog 30 naakte selfies voor staan. Vrij awkward en niet altijd snel op te lossen. Hetzelfde geldt als een vriend of vriendin even jouw smartphone gebruikt. Dat vervelende gevoel altijd te moeten opletten is het heus niet waard.

En werkt het wel?

Een laatste reden waarom naaktfoto’s sturen een slecht idee is heeft alles te maken met de effectiviteit ervan. Het wordt nooit zo sexy als je zelf denkt en nog afgezien van alle andere gevaren kan het zijn dat de ontvanger of ontvangster gewoon geen fan is. Of nog erger: hij of zij is een te grote fan en je hebt er nog een probleem bij! Gewoon niet doen dus.

Jan Peeterse

feb 28, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Waarom naaktfoto’s van jezelf sturen een slecht idee is…

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.