de 10 meest aantrekkelijke beroepen

De 10 meest aantrekkelijke beroepen

Het beroep van een persoon vertelt niet alleen iets over de status van iemand maar vaak ook over de persoonlijkheid. De keuze van je beroep leunt immers vaak ook dicht aan bij je interesses. Hier zijn alvast tien van de meest aantrekkelijke beroepen.

1. Ingenieur
Het beroep ingenieur wordt gezien als het meest aantrekkelijke beroep. De reden hiervoor is wellicht de combinatie van het loon en de balans tussen werk en privé. Het feit dat het om een afwisselende en uitdagende job gaat is een bijkomend pluspunt.

2. Architect
Wie droomt er niet van om een belangrijk gebouw in de skyline van een stad te ontwerpen. Niet iedereen kan een Burj Khalifa ontwerpen maar bij het beroep van een architect komt veel aanzien bij kijken.

3. Dierenarts
We hoeven je waarschijnlijk niet lang uit te leggen waarom het beroep van dierenarts een aantrekkelijke functie is. Heel wat mensen hebben een voorliefde voor dieren en hoewel de meesten ook hun hoede nemen over een hond of kat is er maar een beroep waarbij je actief kan bijdragen aan het vermijden van dierenleed.

4. Dokter
Zoveel mensen er zijn om dieren te helpen, zoveel zijn er ook om mensen te helpen bij hun lichamelijke problemen. Of de oorzaak nu ligt bij een familielid of vriend die is getroffen door een vreselijke ziekte weten we niet, maar de functie van arts is erg aantrekkelijk bij jongeren.

5. Piloot
Ondanks de moeilijke werkuren en de bijkomende problemen om een eigen familie te starten is het beroep van piloot voor velen een droomjob. Toegegeven, het besturen van een vliegtuig en het vele reizen heeft wel iets.

6. Docent aan de universiteit
We beweren dat school niet altijd even leuk is maar toch heeft iedereen wel ergens een vak of richting waar hij erg in geïnteresseerd is. Je hierin specialiseren en later zelf les geven aan de universiteit is dan ook van je interesse je job maken. En dan spreken we nog niet over de vele vakantiedagen en het loon. Geen wonder dat dit bij de meest aantrekkelijke jobs staat.

7. Kinesist
Sport is voor velen een hobby waarbij heel wat hopen dat ze hiervan hun job kunnen maken. Allemaal profvoetballer worden lukt niet maar met de functie van kinesist kom je vaak wel in contact met sportmensen en help je hen van vervelende blessures af.

8. Informaticus
In het digitale tijdperk komt de aantrekkelijkheid van een job als informaticus steeds meer naar boven. En dat is niet slecht ook want met deze job is werkzekerheid verzekerd.

9. Elektricien
Sommigen werken liever met hun handen en dan lijkt de job van elektricien een echte droomjob. Je hebt de mogelijkheid op zelfstandige basis te werken en je eigen uren te bepalen.

10. Ambtenaar
De ideale uren en voordelen wat loon en pensioen betreft, zijn maar enkele van de redenen waarom een job als ambtenaar erg populair is.

Jouw beroep niet in deze lijst?

We vinden het altijd leuk om de lezers erbij te betrekken. Ontbreekt er volgens jou een beroep in deze lijst of denk jij dat andere beroepen aantrekkelijker zijn dan die hierboven vermeld staan? Laat het in een reactie weten. Meer in detail lezen over aantrekkelijke beroepen? Bekijk dit artikel van de cosmopolitan.

Jan Peeterse

dec 2, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - De 10 meest aantrekkelijke beroepen

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.