masturberen is gezond

Masturberen, niets om voor te schamen

Masturberen, het woord alleen al, je durft het misschien niet te hard te zeggen. Het is niet erg wanneer je het gewoon lekker voor jezelf houdt. Dit is ook gewoon van jou, niemand hoeft het te weten. Zolang jij er maar van geniet en bovendien: het is ontzettend goed voor je!
masturberen is gezond
Het zal voor meerdere mensen geloofwaardiger overkomen dat mannen vaker masturberen dan vrouwen, maar niets is minder waar. Vrouwen masturberen net zo vaak als mannen en zij denken ook net zo vaak aan seks als mannen. Misschien komen vrouwen er minder snel voor uit, maar de gedachte en de aandrang is wel degelijk net zo vaak aanwezig. Het verschil is meer te vinden in hoe gelukkig men is binnen hun eigen seksleven; kan men hun grootste fantasie kwijt aan de ander en wordt er ook echt iets mee gedaan? Is er bereidheid samen met je sekspartner te ontdekken wat je lekker vindt en kun je gewoon vertellen hoe je het gisteren nog met jezelf gedaan hebt?

Allereerst is het al aan te raden om je eigen lichaam te ontdekken, bijvoorbeeld wanneer je niet tevreden bent met je seksleven. Of wanneer je het nog nooit echt hebt gedaan met iemand anders. Er is niets verkeerds aan om eens op onderzoek uit te gaan wat jij nou eigenlijk lekker vindt!

gezond masturberen

Het is gezond!

Daarnaast is het echt super gezond voor je! Je lichaam wordt ontzien van allerlei infecties, pijnlijkheden tijdens onder andere blaasontsteking en daarnaast slaap je er veel beter op. Wat wil je nog meer, zou je zeggen? Bij mannen helpt het onder andere om de kans op prostaatkanker te verkleinen. Om nog maar even het allerbelangrijkste te benoemen: het wegnemen van allerlei frustraties.
Die frustraties hoeven niet eens met seks te maken te hebben. Wanneer je, naar je eigen zin, naar volle tevredenheid bent klaargekomen. Je bent niet gestoord tijdens het masturberen en je kon je met je gedachten volledig op je eigen wensen richten. Je zult het zelf moeten ervaren, maar echt: er klaart een heleboel op. In je hoofd en in je lijf. Je bent relaxter en je kunt veel meer hebben dan voordat je aan het masturberen ging. En geloof het gewoon maar: vrouwen masturberen echt net zo vaak!

Jan Peeterse

jan 23, 2014

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Masturberen is gezond

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.