lieve woordjes zeggen in bed om iemand zich beter te doen voelen

Liefde is: lieve woordjes zeggen

Het gezegde ‘spreken is zilver, zwijgen is goud gaat lang niet altijd op. Zeker niet binnen een relatie, waarin (lieve, aardige, attente) woordjes soms meer kunnen doen dan zwijgen of een duur cadeau. Een lief woordje, een lief zinnetje; het kan écht wonderen doen, hoe romantisch! Voor de zwijger onder ons een aantal woordjes waarmee je gegarandeerd scoort!

‘Goed gedaan’

Twee woordjes maar, maar wat kunnen ze veel betekenen hoewel misschien niet eens zo romantisch. Gewoon even een bevestiging, van een kleine of grote inspanning, Het zegt meer dan duizend woorden. Probeer maar eens.

‘Wat zie je er goed uit’

Ook zo’n zonnetje dat altijd goed valt. Komt je partner beneden, gekleed voor een romantisch avondje uit, complimenteer hem of haar dan. Gewoon, ook al vind je die broek niet eens zo heel mooi, of vind je het haar wat tekort geknipt. Gewoon zeggen, je zult er geen spijt van krijgen.

‘Ik ben blij dat ik met jou getrouwd ben’

Deze zin wordt doorgaans gezegd als er elders- bij de buren bijvoorbeeld- iets aan de hand is. Als de man of vrouw daar gek doet, een ander heeft of zich onderdompelt in drank. Maar: zeg het ook eens zonder aanleiding, Zeg gewoon dat je nooit spijt hebt gehad van het feit dat jullie in het huwelijksboortje zijn gestapt. Gewoon, als bevestiging.

‘Je bent echt mijn beste vriend’

Behalve partner en ouders, is je man of vrouw ook – als het goed is- je beste vriend. Zeg dat eens. Gewoon; uit het niets. Dat je je partner ziet als allerbeste vriend aan wie je alles kunt vertellen.

‘Je bent echt geweldig’

Zeg dit vooral bij kleine dingen. Gewoon, als hij of zij je brood voor je gesmeerd heeft, je auto gewassen heeft of alleen met de honden heeft gelopen, zodat jij niet door de regen en de harde wind dat bokje om hoeft. Zeg daar iets van, waardeer het.

‘Ik voel me niet compleet zonder jou’

Deze zin is vooral van toepassing als je bijvoorbeeld een avondje op stap bent geweest met je vriendengroep. Je zegt dat het weliswaar gezellig en heel erg laat was, maar dat het toch niet helemaal goed was; hij of zij ontbrak immers. En dus was je niet compleet. Zeker weten dat een volgend uitje met je vrienden geen enkel probleem is.

‘Wat zou ik zonder jou zijn’

Zeg dit vooral als je partner je helpt. Je redder in nood is geweest. Als hij nog net voor sluitingstijd een brood heeft gehaald bijvoorbeeld, of een pakketje – voor jou bezorgd- voor je heeft gehaald. Het is vaak een kleine moeite, maar het moet wel even gebeuren.

‘Jij komt op de eerste plaats’

Zit het tegen, ben je ineens werkloos of heb je gewoon een pechweek, relativeer dan en geef je partner niet het gevoel dat het aan hem of haar ligt. Zeg juist dan dat hij of zijn altijd op de eerste plaats staat en dat werk maar werk is. Dat er vast wel een nieuwe baan komt straks.

‘Ik zou zo weer met je trouwen’

Daarmee zeg je dat er nog niets van je verliefdheid en van je romantische gevoelens verdwenen is. Dat er van sleur nog geen moment sprake is. Dat de liefde net als je romantische gevoelens nog net zo hevig is als toen. Doet wonderen, deze paar woordjes. Gewoon zeggen!

‘Ik hou van je’

De dooddoener, vindt de een, dé best denkbare opmerking, meent de ander. Het is maar net hoe je het zegt. Het beste is deze zin zomaar te zeggen en bijvoorbeeld niet nadat je partner net iets voor je gedaan heeft. Want als je echt van iemand houdt, dan hoeft een ander niets voor je te doen. Houden van zit van binnen, is niet afhankelijk van een dienst of gunst. Toch?

Conclusie: Zeg lieve woordjes!

Het is dus wel duidelijk dat met een paar woorden je iemand al heel goed kunt laten voelen. Met zo weinig moeite kun je dus iemand gelukkig maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in de positie bent om dit te doen. Misschien is een leuke datingsite iets voor jou? Je kunt je immers altijd gratis aanmelden en eens rondkijken. Misschien krijg jij binnenkort dan ook wel troetelnaampjes.

Jan Peeterse

nov 6, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - 10 zinnetjes van Lieve woordjes zeggen – Voel je speciaal!

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.