jouw liefde kun je makkelijk online vinden

liefdesverdriet

Van de liefde worden we blij en vooral die eerste dates hebben we vlinders in onze buik. Het is een uniek en onbeschrijfelijk gevoel. De hele dag kan je aan niets anders denken dan aan de fantastische man die je hebt leren kennen en de geweldige date die je de avond daarvoor hebt beleefd. Met wat geluk en wat moeite bloeien de dates uiteindelijk uit tot een liefdevolle relatie. Maar er is natuurlijk ook steeds het risico van de liefde… het onfortuinlijke liefdesverdriet. Of het nu gaat om een kalverliefde of een serieuze volwassen relatie, liefdesverdriet is altijd hard en het is bijzonder moeilijk om hiermee om te gaan. Iedereen heeft er wel al eens last van gehad en weet dan ook hoe moeilijk het is om er bovenop te geraken. Dat de tijd alle wonden heelt is absoluut waar, maar het is een lang en moeilijk proces.

De fases na de “break-up”

Als de liefde voorbij is, ervaar je verschillende gevoelens. Je bent gekwetst, verdrietig en eenzaam. Plots sta je er opnieuw alleen voor. Je kan aan niets anders meer denken en iets in jou wil dit ook gewoon niet. Dit geeft een heleboel stress, zodat veel mensen ook fysiek te lijden krijgen onder deze harde pijn. Vaak wil je gewoon niet geloven dat het voorbij is, en duurt het enkele maanden voordat je de verloren liefde werkelijk kan loslaten en aanvaarden dat het voorbij is. Hoe moeilijk het ook is, je moet leren verdergaan met je leven. Er zijn dan ook enkele zaken die je zelf kan doen om dit te vergemakkelijken.

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je op een andere manier naar de toekomst leert kijken en dat je wilt aanvaarden dat het voorbij is. Blijf niet hangen in gedachten dat het misschien toch nog goedkomt. Stop dan ook met je steeds de vraag te stellen wat er juist is misgelopen en wat je anders had kunnen doen. Uiteraard mag je zelf nadenken over het einde van je relatie om dit een plaats te kunnen geven. Je mag jezelf hier echter niet in verliezen omdat je dan blijft leven in het verleden. Het is voorbij en hoe hard het ook is, dit mag je niet ontkennen. Bekijk de toekomst dan ook op die manier. Leer niet meer denken in een relatie, maar besef dat je vanaf nu heel wat dingen alleen zal moeten doen. Als je op reis wil zal je dit met vrienden doen of misschien zelfs alleen doen, naar dat feestje ga je voortaan ook niet meer samen met je partner.

Actie ondernemen

Om je manier van denken te veranderen, is het ook aangeraden om je omgeving aan te passen. Hoewel het verleidelijk is zijn favoriete paar schoenen te laten staan in de kast of haar foto op je nachtkast te laten staan, is het beter je woning ook een opknapbeurt te geven. Verwijder alles dat je nog steeds het gevoel kan geven in een relatie te zitten. Dit wil niet zeggen dat je alle foto’s moet weghalen, want je verleden maakt een deel uit van je leven. Maar je bent vanaf nu single, en zo moet je huis er dan ook uitzien. Tegelijkertijd probeer je voorlopig ook het contact met je vroegere partner te verminderen. Ga niet continue zijn facebook zitten afschuimen of zijn oude berichtjes herlezen. Laat het verleden voor wat het is en begin met een propere lei.

Werk actief aan je nieuwe toekomst en je nieuw leven. Beschouw je relatiebreuk als het ultieme moment om de zaken te gaan veranderen in je leven waar je al lang over nadenkt. Spreek meer af met vrienden die je al jaren niet zo vaak hebt gezien. Haal terug die loopschoenen uit de kast en ga de frisse buitenlucht in. Begin eindelijk met die hobby die je al zo lang wenst uit te oefenen. Op die manier krijg je het gevoel dat je op een nuttige manier bezig bent, en dat is ook werkelijk het geval. Zo zal je na verloop van tijd zelf gaan inzien dat je leven inderdaad verder gaat en de dingen nog altijd even leuk kunnen zijn zonder je geliefde. Het is even de knop omdraaien maar het loont zonder twijfel de moeite!

liefdesverdriet afschrijven

Van je af schrijven

Voor veel mensen helpt het ook ontzettend om het liefdesverdriet van je af te schrijven. Wat is er precies gebeurt? Waar is het fout gegaan? Ligt het aan mij of hem? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen blijven spoken. Het wordt als erg fijn ervaren en bijna zelfs als een remedie gezien. Huiver dus zeker niet om hieronder je verhaal van je af te schrijven. De kans is groot dat je steun bij mensen kunt vinden die in hetzelfde schuitje zitten.

Jan Peeterse

aug 22, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Liefdesverdriet – Wat is het en hoe ga je ermee om?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.