lange mannen meer kans op date

Lange mannen grotere kans op een date

Dat lange mannen een grotere kans hebben op succes bij het online daten dan kleine mannen, is voor onderzoekers al lang geen verrassing meer. Maar waarom zijn vrouwen, bij het daten, nu eigenlijk meer geïnteresseerd in een langere man?

Onderzoek: de ideale lengte

Onderzoek bij een groot aantal online datinggebruikers heeft aangetoond dat vrouwen het datingprofiel van lange mannen meer aanklikken dan de profielen van minder lange mannen. De ideale lengte van de man blijkt zo rond de 1.82 meter te liggen. Deze mannen zouden, volgens het onderzoek, zeker 33 procent meer kans hebben op een daadwerkelijke afspraak met een vrouw dan een man met een lengte van 1.70 meter. Het ideale lengteverschil tussen de vrouw en de partner die zij zoekt, is 17.8 cm. Dit is afgeleid van een artikel van nu.nl. Het verschil lijkt heel klein maar blijkbaar spelen onbewuste motieven bij de vrouw, die op zoek is naar een partner, een grote rol.

Onbewuste motieven

Eigenlijk zijn de redenen waarom lange mannen meer succes hebben bij het online daten, zeer eenvoudig te verklaren. Psychologen zijn het er al lang over eens dat vrouwen de keuze van hun partner baseren op onbewuste motieven. Een lange man, straalt zelfverzekerdheid uit, is sterker dan een kleine man en kan dus de vrouw en haar kroost beter verdedigen. Natuurlijk hoeft dit in werkelijkheid in het geheel niet waar te zijn maar belangrijke beslissingen, zoals de keuze van een partner, worden voornamelijk genomen uit diep gewortelde evolutionaire motieven. De soort (de mens) moet namelijk overleven, en het sterkste mannetje kan hier het beste voor zorgen. In principe werkt het niet veel anders als in de dierenwereld. Het mooiste, sterkste mannetje wordt uitgekozen om voor het nageslacht te zorgen. Let wel: dit alles gebeurd op onbewust niveau. Wanneer je aan een vrouw vraagt hoe haar ideale partner eruit ziet zal ze waarschijnlijk niet als eerste over de lengte beginnen.

Lengte is niet alles

Langer dan 1.93 meter, kun je trouwens als man ook beter niet zijn, want daar knapt de vrouwelijke datingsite gebruikster in een kwart van de gevallen ook op af. Waarschijnlijk gaan er dan andere motieven een rol spelen in de keuze. Is er dan geen hoop voor de kleinere man? Natuurlijk wel. Als je veel geld hebt, er goed uitziet en/of goed kan luisteren dan straal je dit vanzelf ook uit en maak je net zoveel kans als een lange man. Laat je in ieder geval niet door je lengte uit het veld slaan.

Jan Peeterse

jan 28, 2014

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Lange mannen grotere kans op een date

2 Reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.