wat betekent een kus of zoen op je voorhoofd

Kus op voorhoofd, is het liefde of vriendschap?

Heb je een zoen op je voorhoofd gekregen, wat betekent dat dan? Een man die jou op een eerste date een zoen op je voorhoofd geeft wil daarmee waarschijnlijk uiting geven aan zijn respect voor jou. Of wil hij meer? Het kan inderdaad ook een signaal zijn dat hij meer dan vriendschappelijk in je geïnteresseerd is. Lastig hoor. Het kan namelijk ook juist een poging zijn om je duidelijk te maken dat hij alleen maar vriendschap wil. Hoe kom je achter de ware betekenis van de kus op het voorhoofd?

Als een vrouw je een zoen op je voorhoofd geeft

Als een vrouw je een zoen op je voorhoofd geeft, is de kans groot dat ze het uit troost doet of om te laten merken dat ze op een vriendschappelijke manier om je geeft. Als je haar kind bent dan doet ze het natuurlijk uit moederliefde. Als een vrouw een man op zijn voorhoofd kust met wie ze op een date is, dan kan het betekenen dat ze hem leuk vindt en interesse in hem heeft, maar dat ze op dat moment nog geen kus op haar lippen wil.

Liefde of vriendschap, de kus op het voorhoofd

Een kus op het voorhoofd kan binnen een huwelijk of een andere langdurige liefdesrelatie, een uiting zijn van trouw en geruststelling. Dan geeft een zoen op het hoofd een gevoel van veiligheid aan de ander. Een liefdesrelatie is een verbond tussen twee mensen die dus nog eens bekrachtigt kan worden met een kus op het voorhoofd. Ook in vriendschap zoenen mensen elkaar soms op het voorhoofd. De band is dan heel anders maar de betekenis is best wel intiem. Het duidt dan op een hechte vriendschapsband.

Wat is de betekenis van een zoen op je voorhoofd?

Een kus op het voorhoofd is een gebaar waar een mens veel mee kan bedoelen. De kus op voorhoofd, in welke vorm ook, heeft altijd met een vorm van liefde of vriendschap te maken. Niet altijd heeft de zoen op het voorhoofd een tedere bedoeling. Een zoen op het voorhoofd kan heel soms ook gegeven worden om een meer algemene relatie te bevestigen, bijvoorbeeld tussen politici.

Een moeder kust het voorhoofd van een kind, een vader kust ook het voorhoofd van een kind, maar ook een tante of een broertje of zusje kunnen kusjes op voorhoofden van kinderen geven. De zoen op voorhoofd betekent dan eigenlijk altijd: ik hou van jou en ik vind je lief. De zoen op voorhoofd is dan een uiting van liefde voor het kind. Een kus op voorhoofd kan ook de familieband hechter maken.

Zoen op mijn voorhoofd, is het liefde?

Er zijn verschillende soorten liefde. Veel vormen van liefde zijn vriendschappelijk. Bijvoorbeeld de liefde tussen goede vrienden. Liefde en vriendschap hebben dus wel met elkaar te maken maar zijn toch anders. Hoe weet je of een zoen op voorhoofd gegeven wordt omdat iemand verliefd op je is? Als iemand je een kusje op je voorhoofd geeft, betekent het lang niet altijd dat die persoon verliefd op je is.

Vaak is het vriendschappelijk of een bevestiging van de familierelatie. Soms is het juist een poging om te laten merken dat je niet verliefd bent maar iemand wel graag mag. Toch kun je ook verliefdheid uiten met een kus op het voorhoofd, of je kunt iemands voorhoofd kussen om afscheid van iemand te nemen.

Een kus op je voorhoofd gekregen, wat bedoelt de ander?

Als je een zoen op voorhoofd hebt gekregen is het vaak toch duidelijk waarom. Behalve als het ongepast leek, te intiem aanvoelde of als je heimelijk verliefd bent op die persoon. Dan kun je je afvragen: is het als liefde of vriendschap bedoelt? Als het om twee volwassen mensen gaat en er is geen duidelijke reden is om iemand een kus op voorhoofd te geven, dan kan die persoon verliefd op je zijn.

Hoe weet je wat je ervan denken moet?
Als je hoopt dat iemand je een kus geeft omdat je verliefd op die persoon bent, dan kan een zoen op voorhoofd betekenen dat iemand je juist wilt zeggen: je bent lief maar ik kus je alleen op het voorhoofd want ik ben niet verliefd. Iemand kan met een kus op voorhoofd ook zeggen: ik kus je voorhoofd omdat ik je eigenlijk op de mond zou willen kussen. Iemand kan jouw voorhoofd dus kussen uit liefde of uit vriendschap, maar ook uit respect of om je te troosten. Verwarrend maar waar.

Een kus op je voorhoofd heeft veel betekenissen

De kus op voorhoofd kan dus liefde of vriendschap uitdrukken, maar het kan ook een uiting van respect, troost of afscheid zijn. Ondanks dat kan het ook verliefdheid zijn, of een poging tot intimiteit. Omdat een kus op voorhoofd niet intiem hoeft te zijn, is het afhankelijk van de situatie om te achterhalen wat de betekenis vermoedelijk is. Als iemand net tegen je heeft gezegd dat hij of zij je heel aardig vindt maar al getrouwd is, dan kan een zoen op je voorhoofd een poging zijn om je te laten weten dat het beter is om geen hoop op liefde te koesteren.

Kus op je voorhoofd tegen je zin gekregen?

We kunnen veel positieve achterliggende redenen bedenken over een zoen op je voorhoofd maar wat als iemand je tegen je zin op je voorhoofd gekust heeft? Een kus op je hoofd kan ook te intiem zijn en ongepast. Bijvoorbeeld als iemand je op je voorhoofd kust terwijl je die persoon nauwelijks kent. Of als een volwassene een kind op het voorhoofd kust terwijl ze nauwelijks een band hebben. Of als een man of vrouw je op je voorhoofd zoent terwijl dat helemaal niet bij jullie relatie past.

Stel je voor dat een docent op de middelbare school jou ineens een zoen op je voorhoofd zou geven? De kans is groot dat je je daar onprettig bij zou voelen, zelfs al bedoelt je docent het hopelijk alleen maar hartelijk. In elk geval is het belangrijk dat een zoen op je voorhoofd goed aan moet voelen. Is dat niet het geval dan is het belangrijk dat je meteen zegt dat je dat liever niet hebt. Het is jouw voorhoofd en je hoeft sowieso geen intimiteit van anderen tegen je zin te accepteren.

Jan Peeterse

Dec 4, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Ik Wil Scheiden - Waar Begin Ik?

  Meest voorkomende redenen van een echtscheiding Vandaag de dag is scheiden...
  Lees meer...

 2. Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat Is 'Lexa Incognito' en wat kun je er mee?

  Wat is Lexa Incognito en wat kun je ermee? Lexa is...
  Lees meer...

 3. Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder Hacken Via Een Telefoonnummer

  Tinder: hacken via een telefoonnummer Wie gelooft in sprookjes, die gelooft...
  Lees meer...

Reacties - Kus op voorhoofd – Wat schuilt hier achter?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.