indruk op een date met kleding

goede indruk met kleding op een date?

Kleren maken de man. En de vrouw natuurlijk ook. Met de kleuren en stijl van je kleding kun je enorm veel uitdrukken en de juiste indruk achterlaten. Ken je dat gevoel dat je vlak voor een spannende date voor je kledingkast staat en gewoon niet goed weet wat je aan moet trekken? Geen zorgen, hieronder vind je alles over de invloed van de kleuren en stijlen van je kleren en wat je vooral wel en niet moet aantrekken. Zowel voor de man als de vrouw!

Welke kleuren werken het beste?

Het hangt natuurlijk van je persoonlijke teint af welke kleuren jou er echt goed uit laten zien, maar er zijn wel wat algemene tips te geven over de kleuren die gemiddeld het beste wel en niet werken.

Voor de vrouwen onder ons is het over het algemeen het beste om rood te dragen. Deze kleur valt in positieve zin het meeste op en geeft een goede indruk. Het is een warme kleur die ook iets spannends heeft en kan uitdagen. De kleuren die hierna het vaakst door vrouwen worden gedragen zijn blauw, groen en zwart. Uiteraard kun je ook voor een mooie combinatie hiervan gaan.

De mannen kunnen over het algemeen het beste voor grijs gaan. Hiermee laat je zien dat je betrouwbaar bent en je krijgt er een intelligente uitstraling van. Het is ook een kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Na grijs gaan mannen vooral voor zwart en daarna blauw.

Wat je als vrouw absoluut niet moet dragen is geel of bruin. Deze kleuren stralen juist niet uit wat je wilt. En voor mannen geldt dat je ook niet voor geel moet gaan en zeker niet voor roze. Vermijd deze kleuren als je een goede indruk wilt maken op je potentiële nieuwe partner.

Op wat voor soort date ga je?

Je kledingstijl moet samenhangen met wat je doel is en passen bij het soort date dat je gaat doen. Wil je met de ander in bed belanden, ga dan voor uitdagende kleding. Wil je vooral laten zien wat je sterke kanten zijn, trek dan de kleren uit je kast die dit laten zien. Hiernaast is het slim om rekening te houden met wat jullie gaan doen.

Ga je iets casuals doen, zoals een kopje koffie in een café drinken of een wandeling door het park maken, trek dan bijpassende kleding aan. Zo kunnen mannen bijvoorbeeld donkerblauwe jeans aantrekken met een mooi overhemd erboven en vrouwen een leuk jurkje of een pantalon met zachte blouse erboven.

Voor een formeler samenkomen, zoals een theaterbezoek of een galafeest, kun je je chique kledij aantrekken. Als man kun je in een mooi pak gaan of een nette colbert en als vrouw kun je eindelijk die prachtige galajurk of luxueuze cocktailjurk aandoen.

Ga je iets sportiefs doen, zoals klimmen of kanoën? Laat dan die nette kleren thuis en ga voor comfortabele sportkleding. Hierbij kun je natuurlijk wel rekening houden met de juiste kleuren zoals ze hierboven staan beschreven.

Wat je altijd beter wel of niet kunt doen

Tot slot volgen hier nog een aantal handige tips voor wat je bij elke ontmoeting met die leuke andere beter wel of niet kunt doen.

Zorg ervoor dat je schoenen er goed uitzien. Het klinkt wellicht als een klein detail, maar we letten hier meer op dan je zou denken. Trek dus geen afgetrapte schoenen aan, maar zorg ervoor dat ze er netjes uitzien.

Draag niet te veel accessoires. Je kunt je outfit heel goed opleuken met een mooi horloge of prachtige ketting, maar houd het bij maximaal twee accessoires. Te veel bling bling leidt alleen maar af en staat erg kitscherig.

Ga voor uitdagende kledij die tegelijkertijd elegant blijft. Mannen, verschijn dus niet in een te strakke broek en vrouwen, doe geen mini rokje aan. Je kunt juist door een klein beetje te laten zien veel spannender overkomen dan wanneer je er te ongepast bijloopt.

Deze laatste tip is nog wel het belangrijkst: Ga voor die kleuren en kledingstijl die bij je past. Je wilt immers dat de ander je leuk gaat vinden om wie jij bent, dus kies kleren uit die dit ook laten zien.

Jan Peeterse

mrt 22, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Hoe maak je een goede indruk met kleding op een date?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.