Tinder nog populair?

Is Tinder nog populair?

In 2012 gelanceerd, en sindsdien mateloos populair: Tinder. Deze dating app, ontworpen in California, groeit sterk in zijn gebruikersaantal. Er komen per maand ongeveer 200.000 bezoekers bij en in Nederland zijn er al minstens 1,2 miljoen gebruikers. Van een afname van gebruikers is dus geen sprake. Echter in hoeverre wordt het nog serieus gebruikt? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen die veel gebruik maken van tinder.

Hoe het werkt

Als eerste is het nodig om een profiel aan te maken. Dit gaat heel gemakkelijk, omdat je je profiel aan Facebook moet koppelen. Heb je geen Facebookaccount, dan is het helaas niet mogelijk om van Tinder gebruik te maken. Er worden van je Facebookprofiel foto’s geselecteerd, die vervolgens op de app gepresenteerd worden. Na je aanmelding krijg je ook de foto’s van andere gebruikers te zien. Je interesse kun je vervolgens tonen door op een hartje of een kruisje te drukken. Heeft diegene ook jouw foto beoordeeld met een hartje, dan ontstaat er een match en kan er gechat worden. Druk je op een kruisje, dan krijg je weer andere foto’s te zien.

De populariteit is door de jaren heen nauwelijks afgenomen. Wat is toch de reden hiervoor? Dit zal voornamelijk komen omdat dit een erg laagdrempelige dating app is. Het is voor iedereen mogelijk om een account aan te maken, een paar leuke foto’s uit te zoeken en foto’s van anderen te beoordelen. Hier is alleen een mobiel en Facebookaccount voor nodig. Je hoeft niet, zoals bij veel andere datingsites, een uitgebreid profiel aan te maken. Enkel je naam, leeftijd en de afstand tot waar een date mag wonen, volstaan. Je wordt beoordeeld op je uiterlijk aan de hand van je foto en je hoeft geen moeilijke gesprekken aan te knopen. Als de ander helemaal niets in je ziet, merk je daar weinig van: je krijgt uitsluitend de matches te zien. Daarnaast is deze app gratis: gratis en geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en je kunt de app ook zo weer verwijderen. Dit is voor veel mensen de trigger om de app te downloaden.

Conclusie over Tinder

Natuurlijk valt er ook wel wat voor te zeggen. Want enkel beoordelen op uiterlijk, is dat wel zo goed? Is het innerlijk niet hetgeen dat telt? Toch blijkt dit voor velen onder ons geen reden te zijn om te stoppen met Tinder. Dat blijkt wel uit de cijfers: per dag ruim 21 miljoen matches. Deze ogenschijnlijke vleeskeuring heeft dus veel positieve kanten!

Jan Peeterse

sep 24, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Is en blijft Tinder populair?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.