lange afstand relatie

Wat moet je weten over een internationale relatie?

Het is tegenwoordig heel erg makkelijk om in contact te komen met andere mensen over de hele wereld. Het is daarom niet heel verwonderlijk dat er steeds meer internationale relaties ontstaan. Zelfs zonder dat je elkaar in het echt ontmoet hebt, kun je al een relatie aangaan met iemand aan de andere kant van de wereld. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Hoe kom je in contact met iemand van een ander land en hoe gaat het verder als je met diegene een relatie krijgt? Om je hier een handje bij te helpen staat hier alles wat je moet weten om te ontdekken of het iets voor jou is en hoe je eraan kunt beginnen. Toevallig heeft eDarling nog een interessant artikel geschreven over lange afstand relaties.

Waarom gaan mensen voor een internationale relatie?
Er zijn heel veel verschillende redenen waarom iemand kan kiezen voor een internationale relatie. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om in contact te komen met andere culturen en hun horizon op deze manier te verbreden. Soms ligt een andere cultuur je ook gewoon beter dan degene waarin je bent opgegroeid. Mensen die vaak wereldwijd opereren vinden het ook prettig om hun partner in dit veld te vinden. Wellicht dat je graag naar een ander land zou willen verhuizen of op zeer bijzondere buitenlandse dates wilt gaan. Wanneer je zelf avontuurlijk bent ingesteld kun je vaak gelijkgestemden vinden wanneer je zoekt op internationale datingssites. Je deelt de passie voor reizen met elkaar en dat kan een sterke band geven.

Zitten er ook nadelen aan?

Net als iedere relatie kennen internationale relaties ook hun moeilijkheden. Ten eerste is er natuurlijk de lange afstand. Wanneer je vriend(in) in Australië woont, kun je niet even voor de koffie heen en weer gaan. Het kan natuurlijk zo zijn dat je de afstand in het begin juist prettig vindt, maar op een gegeven moment zullen jullie meer naar elkaar willen trekken als de relatie goed gaat. Een ander probleemgebied kan worden veroorzaakt door cultuurverschillen. Het is niet altijd even duidelijk waarom de ander er een andere visie op nahoudt of andere gebruiken heeft en het vraagt een open houding om hiermee om te kunnen gaan. Als dit lukt, kan het tegelijkertijd heel waardevol zijn om je in te leven in de inzichten van een ander.

Hoe kom je aan een internationale date?

Een internationale relatie begint ook gewoon met dating. Er zijn veel verschillende soorten internationale datingwebsites waar je je voor kunt aanmelden. Wanneer je iemand hebt gevonden die je interessant vindt en dat gevoel is wederzijds, dan is het tijd om te mailen en/of te chatten met elkaar. Laat zien wie je bent, wat je interesses zijn en wees nieuwsgierig naar de ander. Als het klikt kun je afspreken om elkaar met de webcam te ‘ontmoeten’. Je krijgt dat een goed beeld van hoe het contact tussen jullie ‘in het echt’ zou gaan en als dat ook goed gaat, kun je elkaar proberen te ontmoeten. Niks is leuker dan in een ander land op eerste date gaan.

Waar moet je op letten?
Bespreek voordat je elkaar in een ander land ontmoet wat je gaat doen als het niet blijkt te klikken, zo voorkom je onnodige vervelende situaties. Verstuur geen geld aan een potentiële partner voordat je diegene hebt ontmoet en een band hebt opgebouwd. Heb je een internationale relatie? Dan is het erg belangrijk om zoveel mogelijk te blijven communiceren en hier open en eerlijk bij te zijn. Door de afstand is het essentieel dat je weet wat je aan elkaar hebt en waar je heen wilt zodat het goed blijft gaan.

Jan Peeterse

okt 29, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Internationale relaties; wat te doen?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.