Zo start je een dating gesprek

Hoe start je een online gesprek – voor singles

Ken je dat gevoel? Dat je een interessante andere op een online datingssite hebt gevonden, maar niet goed weet hoe je het gesprek kunt beginnen? Wat zijn nou eigenlijk goede aanknopingspunten en hoe zorg je ervoor dat het eerste contact niet meteen misloopt? Lees hier verder en ontdek de antwoorden op deze en meer vragen om de relatie te vinden waar jij naar op zoek bent.

Een goede voorbereiding…
Een succesvol eerste contact begint met een goede voorbereiding. Benader niet elke willekeurige single, maar zoek eerst iemand die echt bij je past en waar je nieuwsgierig van wordt. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar zijn/haar interesses en zoek overeenkomsten met die van jezelf. Bedenk je vervolgens wat je doel is en waarom je deze specifieke persoon wilt benaderen. Ben je op zoek naar een langdurige relatie of wil je juist een losser contact? En waarom vind je deze ene andere zo interessant? Als je deze vragen helder voor jezelf kunt beantwoorden, kun je met een gericht gesprek beginnen en kom je tegelijkertijd veel zelfverzekerder over. Zorg er daarnaast voor dat je eigen profiel goed weergeeft wie jij bent en wat je wilt, voor het geval de ander hiernaar gaat kijken.

Het eerste contact

Heb je nog nooit iemand benaderd op een online datingsite? Maak dan eerst eens een opzetje voor wat je zou willen zeggen en laat dit door een goede vriend(in) lezen. Wees niet bang voor kritiek, het is beter dat je nu verbeteringen meekrijgt dan wanneer je de eerste stap al hebt gezet. Het is hierbij belangrijk dat je gewoon jezelf blijft. Laat zien wie jij bent en waarom je in de ander geïnteresseerd bent. Je zoekt immers iemand die bij je past voor een eventuele relatie, dus het heeft geen zin om je beter voor te doen. Je kunt als eerste aanknopingspunt bijvoorbeeld vragen naar zijn/haar hobby’s, favoriete muziek, films, familie, enzovoort. Bedenk wat je echt van die ander zou willen weten en dan merk je vanzelf of het klikt.

En daarna?
Is het eerste contact goed gelukt? Blijf dan vooral zo doorgaan. Spreek bijvoorbeeld nog een online date af. Nogmaals, blijf vooral jezelf en wees nieuwsgierig naar de ander. Jullie zijn er allebei om te ontdekken of jullie bij elkaar zouden kunnen passen. Als het een tijdje goed gaat, kun je natuurlijk afspreken in het echt en ook ontdekken of de chemie tussen jullie past. En wie weet wat er nog meer gaat gebeuren?

Extra tips

Hier zijn nog een paar extra tips voor een succesvolle benadering op het online dating gebied:
– Wees helder in je taalgebruik. De ander kan je niet zien en dus geen nuances oppikken die met intonatie en lichaamstaal wel duidelijk zijn.
– Houd het simpel en kort. Geef geen ellenlange verhalen, maar stel vooral veel vragen en wees open en eerlijk.
– Vermijd negatieve onderwerpen. Het eerste contact moet vooral leuk zijn en daar zijn zware onderwerpen gewoon niet geschikt voor.

Jan Peeterse

okt 24, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Hoe start je een online gesprek op datingsites?

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.