voorkom de friendzone

Hoe voorkom je de friendzone of hoe kom je eruit?

De friendzone is de laatste jaren een behoorlijk bekend fenomeen geworden. Hierbij ben je een vriend van iemand terwijl je eigenlijk veel meer wil zijn dan dat. Echter ziet de ander jou niet zo, en in dat geval sta je in de friendzone, oftewel een zone als vriend in plaats van geliefde. De vraag is echter: hoe voorkom je dat je hierin komt of hoe kom je hier juist weer uit?

Het voorkomen

Het voorkomen doe je door duidelijk te zijn over wat je voelt. Nou hoef je niet meteen te zeggen dat je de ander leuk vindt als je elkaar net kent. Je kunt eerst elkaar wat beter leren kennen en het na een tijdje vertellen. Hiermee voorkom je dat er überhaupt een echte vriendschap opgebouwd wordt en op die manier is het ook niet mogelijk om gezien te worden als een gewone vriend. Als je hem/haar direct al leuk vindt, wees daar dan ook eerlijk over. Zo zijn er een heleboel mensen die het gevoel hebben dat ze in de friendzone zitten, maar ze hebben hun gevoelens nooit uitgesproken. Zo kan de ander waarop je verliefd bent ook niet weten dat er iets gaande is. Wie weet voelt de ander ook wel wat voor jou en zo niet, dan ben je daarvan op de hoogte.

Hoe kom je er weer uit?

Het kan zijn dat jij erg verliefd bent, maar dat de ander duidelijk signalen geeft dat het alleen om vriendschap gaat. Echter kan je nooit weten hoe de ander het echt ervaart en wie weet zijn er wel gevoelens in het spel. Ook in dit geval is het het meest belangrijk om eerlijk te zijn. Als de ander niet weet hoe jij je voelt, kan die ander het ook niet anders zien dan een vriendschap.

Wat belangrijk is om te weten, is dat een vriendschap altijd meer kan worden dan dat. Zo kan het best zijn dat jouw vriend/vriendin jou nooit zag als iemand om mee te daten, maar het best eens geprobeerd kan worden. Soms moeten dit soort dingen gewoon een zetje in de goede richting krijgen. Wie weet is die klik er ook op liefdesgebied. Er zijn genoeg stellen die begonnen zijn als gewone vrienden en later een stel werden. Zelfs als zij al jarenlang vrienden waren is dit nog mogelijk. Als vrienden ken je elkaar goed, maar als partners leer je elkaar nog op een hele andere manier kennen. Je kunt dit in ieder geval uitproberen als je hier beide voor open staat.

Het meest belangrijke is dus om duidelijk te zijn over wat je voelt en zorg ervoor dat je hier niet te lang mee wacht. Hoe langer jij je zo voelt, hoe slechter je je voelt omdat je niks met die gevoelens kunt.

Jan Peeterse

okt 17, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Hoe voorkom je de friendzone of hoe kom je eruit? – Welkedatingsites.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.