het hebben van de eerste keer seks

Wat je moet weten over jouw eerste keer seks

Je eerste keer seks, iets nieuws wat je nog niet eerder hebt gedaan en graag wilt doen. Het is fijn om aan te denken maar tegelijkertijd ook best spannend. Wat staat je te wachten en wat gaat er gebeuren? Je weet het nog niet. Daarom is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent.

Ben ik er echt aan toe?

Als je voor het eerst seks wilt gaan hebben, is het belangrijk om er zelf echt klaar voor te zijn. Het is belangrijk om de persoon met wie je het gaat doen, compleet vertrouwd en dat je jezelf op je gemak voelt. Kom er in deze vijf stappen achter of jij er klaar voor je ontmaagding. Je bent misschien jonger of wat ouder dan de gemiddelde leeftijd van 16 jaar, maar voel jezelf hoe dan ook nooit verplicht om jouw ontmaagding te laten gebeuren als je er daar nog niet klaar voor bent.

De voorbereiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op jouw eerste keer. Denk na over over welke voorbehoedsmiddelen je gaat gebruiken. Het beste is een condoom en een anticonceptiemiddel te gebruiken, zoals de pil of een spiraaltje. Je kunt samen alvast experimenteren met zoenen, strelen en orale seks. Zo leer je elkaars lichaam goed kennen en kun je opgewonden raken.

Doet het pijn om ontmaagd te worden?

Als je opgewonden bent hoeft het binnengaan van de penis geen pijn te doen. Als het wel pijn doet, dan kan het zijn dat de vagina niet vochtig genoeg is. Gebruik dan wat spuug of glijmiddel. Het kan ook pijn doen als de seks te ruw is. Daardoor kan een meisje gaan bloeden. Dit komt niet door het scheuren van het maagdenvlies, want dit is geen dicht vlies. Zorg voor genoeg ontspanning en opwinding dan is het voor allebei een niet pijnlijke ervaring(ook jongens kunnen pijn ervaren tijdens de seks).

Wat doe je tijdens de eerste keer?

Kies een plek uit waar je allebei op je gemak bent en niet gestoord kunt worden. Zorg er voor dat je door de goede voorbereiding nergens anders meer aan hoeft te denken. Er zijn verschillende standjes die je kunt uitproberen tijdens de eerste keer. Stel elkaar gerust door te praten tijdens de seks, geef aan wat je wel en niet fijn vindt. Respecteer het als de ander nee zegt, en zeg dat zelf ook als jij niet niet verder wilt. Geniet van het moment en elkaar. Zo maak je jouw ontmaagding tot een fijn eerste keer seks.

Jan Peeterse

okt 10, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Dít moet je weten over jouw eerste keer seks!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.