een date op het strand

De voordelen van online dating

Vroeger werd online dating gezien als iets voor zielenpieten. Die niet in staat zijn om echt te communiceren. Natuurlijk is daten via internet ook een uitkomst voor mensen die minder sociaal aangelegd zijn. Contacten via internet en social media worden echter voor een steeds grotere groep mensen belangrijk. Het is niet langer het domein van de verlegen timide persoon. Ook de extraverte spraakwaterval met een druk leven. Ziet het als een waardevolle aanvulling op zijn sociale bestaan. In het verlengde hiervan begeeft ook een steeds groter en diverser deel van de bevolking zich op de online dating markt. Steeds meer mensen beginnen de voordelen van deze manier van daten in te zien.

Online dating effectief
Ruim 23 % van de singles doet aan online dating. Zo blijkt uit onderzoek van Maurice de hond. Dit onderzoek suggereert ook dat 1 op de 5 mensen de afgelopen 10 jaar een partner heeft gevonden via deze weg. Online dating lijkt dus zeer effectief! Ben je single en op zoek naar een partner? Wellicht is online dating dan ook iets voor jou. Wij zetten de voordelen van online dating voor je op een rijtje.

Alleen maar singles
Hoe weet je wie op dat grote gezellige feest single is ? Juist. Dat weet je niet. Singles lopen over het algemeen genomen niet met een grote rode stip op het hoofd. Je moet ze maar net tegenkomen. Soms kom je iemand tegen die je aanspreekt, maar zal hij of zij niet al een partner hebben? Als je een vriendengroep hebt die bestaat uit enkel stelletjes. Wordt het zo mogelijk nog lastiger om singles te ontmoeten. Op online dating sites is iedereen single en op zoek. Daar kun je zeker van zijn.

Steeds meer Aanbod
Zoals al eerder in dit artikel vermeld, begint een steeds groter en diverser gedeelte van de bevolking aan internet dating. Het aantal mensen dat date via internet groeit en zo ook het aantal dating platforms. Je hebt dus de keuze uit meer mensen en meer dating sites.

De ware
Je ontmoet genoeg mensen, maar de persoon waarmee je je leven wilt delen. De ware, je zielsverwant. Je droomprins of prinses. Zit er niet bij. Of je vindt iemand waarmee je wel degelijk chemie voelt, maar jullie levens blijken niet met elkaar te verenigen. Op internet is het om de volgende redenen vaak makkelijker om “de perfecte partner” te vinden:

 • Tijdens het internet daten kun je de kenmerken van jouw zogezegd perfecte partner voorselecteren. Het is mogelijk om singles te zoeken op leeftijd, geslacht, diverse uiterlijke kenmerken, woonplaats , interesses en vele andere kenmerken.
 • Er zijn vele datingsites gericht op verschillende doelgroepen. Zo vind je makkelijker een gelijkgestemde partner. Datingsites vergelijken kan handig zijn als je aan online dating begint.
 • In tegenstelling tot in het echte leven, is het op internet daarnaast mogelijk om meerdere potentiële partners tegelijk te ontmoeten. Dit maakt de kans dat de “ware” erbij zit groter.

Laagdrempeligheid
Voor veel mensen is het niet makkelijk om zomaar op iemand af te stappen. Die drempel verdwijnt vaak gedeeltelijk bij online dating. Contact maken gaat gemakkelijk, met een enkele klik. Je bent anoniem en weet zeker dat de ander ook openstaat voor contacten.

Makkelijk en goedkoop
Om online te daten hoef je de deur niet uit. Het is niet nodig om uren voor de spiegel te staan. Het juiste cadeau of meest geweldige restaurant te zoeken. Internet daten doe je desnoods in je pyjama vanuit bed. Dates zijn soms duur. Want natuurlijk wil je je potentiële partner wel op een gepaste plek ontmoeten. Met internet dating bespaar je geld voor onsuccesvolle dates. Er zijn veel goede, betaalbare of zelfs gratis datingsites. Vergelijk datingsites van te voren.

Tijd
Tijd is voor veel mensen een probleem als het gaat om een partner zoeken. Hoe vind je naast je drukke baan de gelegenheid om mensen te ontmoeten? Internet daten kan op elk gewenst tijdstip. Zoals je hebt kunnen lezen, heeft online dating vele voordelen. Waag jij je binnenkort ook op de online datingmarkt? Of ontmoet je je droompartner toch liever op de ouderwetse manier?

 

Zelf proberen

Wellicht hebben de bovenstaande argumenten jou wel overgehaald om ook eens online dating uit te proberen. Het is niet moeilijk, sterker nog het is erg makkelijk om een profiel aan te maken. Op welkedatingsites vind jij alle beste datingsites op een rij met recensies gebaseerd op ervaringen van de gebruikers. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om het overal eens even kosteloos uit te proberen om te kijken of het daadwerkelijk iets voor jou is!

Jan Peeterse

feb 9, 2014

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - De voordelen van online dating

Een commentaar

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.