dating op de werkvloer

Liefde op het werk steeds meer geaccepteerd

Daten op het werk komt vaak voor. Volgens de telegraaf is tweederde van de werknemers wel eens verliefd op een collega. En in veel gevallen worden flirts door andere collega’s ook geaccepteerd. Zo zegt Nu.nl dat 45% van de werknemers zegt dat dit moet kunnen. Dit getal ligt 10% hoger dan in 2010. Alleen hebben de collega’s wel weer bezwaar tegen een relatie met een leidinggevende. Toch geeft 8% van de werknemers aan dat zij wel een relatie willen met een manager omdat zij denken dat dit goed is voor hun carriere. Het taboe lijkt dan wel doorbroken, maar is het wel handig om te daten op de werkvloer?

Ontslag

Het lijkt misschien heel romantisch om een relatie te hebben op je werk. En het kan ook leuk zijn omdat je bij elkaar maar een half woord nodig hebt. En je bent de hele dag bij elkaar in de buurt. Toch kunnen daardoor wel problemen ontstaan. Werkgevers zijn over het algemeen niet zo gecharmeerd van deze romances en volgens Intermediair kan een rechter de werkgever toestemming geven tot ontslag wanneer het werk eronder lijdt. Voor je carriere kan dit dus een flinke deuk betekenen. De problemen ontstaan meestal niet zozeer tijdens de flirt. Dat begint pas wanneer de liefde over is en dit gepaard gaat met negatief gedrag. Wanneer de twee nauw met elkaar moeten samenwerken kan dit ineens de nodige strubbelingen geven omdat de samenwerking veel stroever gaat. Soms willen de ex-geliefden ook niet meer met elkaar samenwerken.

Gedragscode
Intermediair meldt dat meer dan de helft van de werknemers wel eens iets gehad heeft met een collega en dat ruim 7% daarvan zelfs met meerdere van hen seks heeft gehad. Seks op het werk wordt over het algemeens als spannend beschouwd. De spanning die het oplevert bij de gedachte dat het verboden is, wordt blijkbaar als erg aantrekkelijk gezien. Maar dit kan ook voor veel roddels zorgen bij de andere werknemers en een bron van vermaak. Dat kan een tijdje leuk zijn, maar er kunnen erg vervelende verhoudingen door ontstaan. Toch hebben veel werkgevers ermee te maken en er wordt zelfs gesproken over een gedragscode bij dit soort affaires. Werknemers moeten wel het privéleven van hun personeel respecteren. Er zou een soort meldplicht moeten komen zodat de werkgevers hun maatregelen kunnen nemen. Immers, wanneer een werknemer een relatie heeft met de leidinggevende, is het niet handig om een beoordelingsgesprek door deze te laten doen. Dat kan al veel ellende voorkomen, want iemand die voorgetrokken wordt op een afdeling, zet veel kwaad bloed bij collega’s.

Een relatie met een collega is moeilijk geheim te houden. Maar over het algemeen wordt toch aangeraden om de uitingen ervan zoveel mogelijk te beperken tot buiten werktijd.

Jan Peeterse

okt 12, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Dating op de werkvloer steeds normaler!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.