dating activiteiten voor de winter

Dating activiteiten voor in de winter

Wanneer je een date hebt in de winter, denken veel mensen direct al een stuk beperkter te zijn wat betreft een activiteit kiezen. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Hoewel het niet handig is om te kiezen voor een picknick en ook een lange wandeling in de kou is misschien niet aan te raden, zijn er genoeg dingen die juist bij de winter horen én nog heel erg leuk zijn voor een date ook! Benieuwd naar leuke ideeën om te doen met je date in de winter? Lees dan snel verder voor wat tips.

Indoor skiën

Je hoeft tegenwoordig niet meer op vakantie te gaan wanneer je wilt genieten van sneeuw en alles wat daarbij komt kijken. Skiën en snowboarden is namelijk ook gewoon mogelijk terwijl je in Nederland bent. Bovendien hoef je helemaal geen ervaring te hebben. Het is misschien zelfs nog leuker als je het beide nog nooit gedaan hebt, of als de een het wel kan en de ander niet. Zo kan de een instructies geven en wellicht helpen met wat lichamelijk contact zodat het nog wat romantischer wordt.

Indoor skiën en snowboarden is mogelijk op veel verschillende plekken in Nederland. Ook zijn er meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een borstelbaan waarbij je het dus ook niet koud zult krijgen. Dit is gewoon in een hal met een baan van allemaal grote borstels. Hierop kun je prima leren skiën. Als je echter dat echte wintergevoel wilt hebben, is het toch wel een aanrader om voor de echte sneeuw te kiezen, en gelukkig is ook dat mogelijk. Vergeet niet dat het hier wel koud is, dus kleed je warm aan. Denk aan een goede winterjas, handschoenen en een paar dikke sokken. Je krijgt een helm op, dus een muts kun je wel thuis laten.

Skiën is overigens ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Je krijgt de kans om met elkaar te praten maar je bent tegelijkertijd ook nog bezig. Zo zullen er geen ongemakkelijke stiltes komen, wat ook een voordeel is. Al met al is skiën een leuke date, ongeacht of dit een eerste date is of de tiende.

Schaatsen

Schaatsen is natuurlijk ook iets dat echt hoort bij de winter. Helaas is het niet vaak mogelijk om op natuurijs te schaatsen, maar gelukkig zijn er dan nog altijd ijsbanen. Denk aan een ijsbaan midden op een plein in vele verschillende steden. Dit is iets dat je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen in films, waarbij dit ook vaak gedaan wordt als date. Geen probleem als je niets kunt schaatsen. Er is natuurlijk weinig aan als je het beide al heel goed kunt. De lol zit er juist in dat het een kwestie van vallen en opstaan is en dat kan zorgen voor veel lol en kan juist het ijs een beetje breken. Op gegeven moment zal het vast wat beter gaan.

Na het schaatsen kun je afsluiten met een kop warme chocolademelk en vervolgens wat bijkletsen. Een prima eerste date waarbij je in de gelegenheid bent om elkaar goed te leren kennen en nog veel plezier te hebben ook.

Kerstmarkt

Een ander romantisch uitstapje is, hoe kan het ook anders, de kerstmarkt! Er is vrijwel altijd een kerstmarkt in de buurt, want zelfs in kleinere steden of zelfs dorpen worden er kerstmarkten georganiseerd. Op Kerstmarkten.nl vind je het kerstmarkt overzicht! Op een kerstmarkt kun je heerlijk wat rondlopen, leuke spulletjes bekijken en ondertussen genieten van natuurlijk glühwein. Een kerstmarkt is bovendien geen simpele markt waar je binnen een halfuurtje alweer klaar bent. Ze zijn er voor gemaakt om een hele dag rond te lopen. Je kunt er heerlijk eten, wat drinken en vaak ook bijvoorbeeld schaatsen, zoals eerder genoemd.

Dating is natuurlijk ontzettend spannend, maar het is vooral belangrijk om te kiezen voor een date waarbij je de kans krijgt om met elkaar te praten. Naar de bioscoop gaan is ook een optie en kan ook prima in de winter, maar de kans dat je elkaar daarna beter kent, is heel klein. De bovenstaande dates kunnen allemaal erg romantisch zijn en de vonk doen overslaan. Je krijgt het ultieme wintergevoel en het hoeft allemaal niet eens veel te kosten!

Jan Peeterse

sep 30, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags: ,

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Dating activiteiten voor in de winter

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.