blind date informatie

Blind dating: iets voor jou?

Misschien ken je het: een kennis van je heeft een vriend die ‘perfect bij jou zou passen’. Je wordt gekoppeld, en gaat op date met deze persoon die je nog nooit eerder hebt gezien of gesproken. Spannend, maar ook leuk en zeker avontuurlijk! Je weet niet wat je van de date kunt verwachten, omdat je je date nog nooit hebt ontmoet – het is de eerste kennismaking. Om die reden duurt een blind date meestal niet zo lang: de date is er alleen op gericht om twee mensen elkaar te leren kennen.
In principe zijn blind dates geschikt voor iedereen: pubers, dertigers, vijftigers, het maakt niet uit. De enige vereiste is dat je andere mensen kent die je kunnen koppelen. Vrienden, collega’s, familie, buren, iedereen kent wel iemand die ook op zoek is naar liefde. En zelfs als je niemand kent die je kan koppelen, kun je via een account op een dating website je eigen blind dates organiseren.

De perfecte locatie

Een goede locatie is essentieel voor een succesvolle date. Bij blind dates is het slim om te kiezen voor een neutrale locatie, zoals een café of een koffiebar. Je weet immers nog niet met wie je te maken hebt, en meteen bij iemand thuis afspreken kan dan wel erg intiem zijn. Op een publieke, open locatie heeft iedereen de mogelijkheid om zich op zijn gemak te voelen. Wanneer je graag wat wilt gaan eten met je date, kan het verstandiger zijn om een lunchdate te plannen, dan om samen te dineren. Een lunchdate duurt wat korter, waardoor je de kans hebt om na een paar uurtjes te besluiten of je verder wilt gaan met de date en de middag samen door wilt brengen, of dat je uitgepraat bent en weer naar huis gaat.

Online dating

Anderen kennen ons vaak beter dan we onszelf kennen. Als je vaak relaties hebt die niet goed werken, en niet de juiste partners lijkt te kiezen, kan gekoppeld worden een uitkomst zijn. Vrienden en familie kennen je goed, maar ook via websites kun je je laten koppelen. Een online dating service doet immers hetzelfde wat vrienden doen: ze stellen vragen om je beter te leren kennen en om te begrijpen wat je zoekt in een relatie. Vervolgens wordt je gekoppeld aan iemand die bij jou past. Via de meeste dating sites kun je direct al chatten en foto’s bekijken. Wanneer je met degene waaraan je gekoppeld bent zou gaan daten, is het technisch gezien dus geen blind date meer. Er zijn echter ook websites die de mogelijkheid tot een échte blind date aanbieden. Hierbij zijn bijvoorbeeld alleen je leeftijd, naam en seksuele voorkeur te zien.

Doen of niet doen?

Blind dates kunnen ideaal zijn voor mensen met een druk leven. Veel mensen weten niet waar ze de tijd vandaan moeten halen om op zoek te gaan naar een date. Gekoppeld worden door een vriend of vriendin of een online dating site is dan een stuk makkelijker. Het kan echter ook misgaan. Juist omdat je elkaar nog nooit hebt ontmoet kan de date ongemakkelijk worden, misschien klikt het totaal niet. Daar staat tegenover dat je misschien wel de liefde van je leven ontmoet. En zelfs als dat niet zo is, heb je in ieder geval een nieuw iemand ontmoet die je ander misschien nooit had leren kennen. Je weet het pas als je het probeert!

Jan Peeterse

jul 24, 2015

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Blind Date – Een onbekend iemand daten

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.