tips voor het benaderen van een persoon

5 tips om iemand te benaderen

Een onbekend persoon benaderen kan erg spannend zijn. Veel mensen vinden het veel te eng om zomaar op iemand af te stappen. Gedachten als: “Wat zal diegene wel niet denken?” of “Ik zet mezelf vast voor gek.” kunnen dan een grote rol spelen. Het is echter helemaal niet zo moeilijk om hier beter in te worden. Gebruik de volgende vijf tips om jezelf te leren dat ook jij anderen aan kunt spreken zonder dat dit ontzettend veel moeite kost.

1. Kies één persoon uit
Ken je die situatie waar je op een feestje bent en niemand kent behalve de jarige? Hij of zij kan natuurlijk niet de hele tijd bij je blijven en al snel sta je alleen met een drankje in je handen. Wat nu? Vaak is je aansluiting vinden bij een groep een stuk moeilijker, dus begin door iemand uit te kiezen die ook alleen zit. Ga naast hem of haar zitten en begin over iets wat jullie gezamenlijk hebben. In dit geval kennen jullie allebei de jarige wel, dus begin daarover. Je merkt vanzelf wel of het klikt of niet en of je door kunt blijven praten of juist weer verder moet gaan.

2. Small talk
Een andere tip voor het benaderen van andere mensen is: oefen in het maken van small talk. Dit zijn praatjes die eigenlijk niet echt ergens over gaan, maar het ijs breken en helpen om het contact aan te voelen. Schrijf voor jezelf eens tien onderwerpen op waar het over zou kunnen gaan. Denk hierbij aan het weer, iets actueels in het nieuws, enzovoort. Oefen dit vervolgens met mensen die je goed kent. Je zult merken dat als je er meer bedreven in wordt, je gemakkelijker anderen aan kunt spreken.

3. Kijk naar lichaamshouding
Weet je niet zo goed of iemand wel benaderd wil worden? Kijk dan goed naar de lichaamshouding. Zit iemand bijvoorbeeld helemaal in gedachten en kijkt diegene niemand aan, dan is de kans groot dat hij of zij met rust gelaten wil worden. Als iemand echter veel om zich heen kijkt en een open houding heeft, dan kun je er vaak juist wel op af stappen. Ook bij groepjes is dit goed te zien. Als de groepsleden in een innige cirkel staan, dan kom je er waarschijnlijk niet zo goed tussen. Maar als ze juist ook een beetje om zich heen kijken, is je kans veel groter. Door goed te kijken kun je van tevoren al veel voorspellen.

4. Stel open vragen
Open vragen zijn dé manier om iemand aan de praat te krijgen. Wees hierbij oprecht nieuwsgierig naar de ander. Als je jezelf hebt voorgesteld en wat small talk hebt gemaakt en je merkt dat de klik er is, dan kun je verder gaan op wat persoonlijkere dingen. Vraag aan de ander wat hij of zij doet, welke hobby’s hij of zij heeft, wat de muzieksmaak is, enzovoort. Je merkt dat vanzelf of je aanknopingspunten hebt die jij ook interessant vindt en voor je het weet heb je een nieuwe vriend(in) gemaakt.

5. Blijf jezelf
Het is hoe dan ook belangrijk om vooral gewoon jezelf te blijven. Jij bent als persoon interessant en je vindt vanzelf iemand bij wie je een echte aansluiting voelt. Het kan eng zijn om iemand te benaderen, maar met deze tips kun je hier zeker weten beter in worden. Blijf vooral veel oefenen en je zult merken dat het steeds wat gemakkelijker zal gaan. En door bij jezelf te blijven kom je oprecht over, wat echt mooie resultaten op kan leveren.

Benaderen op datingsites

De bovenstaande tips kunnen zeer nuttig zijn mocht je serieus contact willen krijgen met een andere persoon. Bedenk echter ook dat deze toepassingen niet alleen handig zijn in het fysieke leven maar ook handig kunnen zijn bij online dating.

Jan Peeterse

mrt 7, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - 5 tips om iemand succesvol te benaderen

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.