Grootste afknappers van een eerste date, voorkom deze!

Grootste afknappers op een eerste date

Een eerste date, altijd spannend. Een goede eerste date kan een mogelijke relatie maken of breken. Voor beide partijen is het spannend, want je wil natuurlijk een verpletterende indruk achterlaten. Wil je geen blauwtje lopen? Lees dan hier wat je in ieder geval níet moet doen.

De vijf grootste afknappers op een eerste date

We hebben een selectie gemaakt van de vijf grootste afknappers die zowel voor mannen als vrouwen gelden.

1. Veel te laat komen

Voor vrouwen wordt wel eens geadviseerd om ‘fashionably late’ te komen, maar daarmee wordt niet een heel goede eerste indruk gemaakt. Sterker nog, veel mannen hebben er een hekel aan. Als laatkomer lijk je ongeïnteresseerd, alsof je op het laatste moment nog bedenkt ‘Och ja, ik heb ook nog een date’. Bij een sollicitatiegesprek kom je toch ook niet te laat? Laat zien dat je er zin in hebt en wees gewoon keurig op tijd!

2. Over exen praten

Een echte klassieke afknapper tijdens een eerste date: praten over je ex. Het onderwerp exen aansnijden is erg tricky tijdens een eerste date. Dat moet later pas komen, in de eerste date is dat nog veel te persoonlijk. Begin dus niet over je ex en is het onderwerp toch aan bod gekomen, blijf er dan vooral niet lang over praten. Door er te lang over te praten, krijgt de ander wellicht het idee dat hij of zij een rebound is en je eigenlijk nog niet over je ex heen bent.

3. Te weinig praten

Waarschijnlijk is er niets zo tenenkrommend als een date die te weinig praat. Als er weinig reactie is aan de andere kant van de tafel, dan kan het een lange zit worden. Ben je niet zo’n prater, bedenk dan van te voren al een aantal onderwerpen waar je het over kunt hebben.

4. Te veel op je smartphone kijken

Anno 2017 zijn we gemiddeld twee uur per dag bezig met onze smartphone. Het is misschien een uitdaging, maar tijdens een eerste date moet je toch echt je smartphone aan de kant leggen. Door regelmatig op je smartphone te kijken geef je het ander het signaal dat wat er aan berichtjes binnen komt op je mobiel interessanter is dan je date. Uit onderzoek van Parship is gebleken dat maar liefst 41% van de Nederlandse singles het smartphone gebruik tijdens een date een grote afknapper vinden.

5. Alleen maar over jezelf praten

Het doel van een eerste date is natuurlijk om de ander beter te leren kennen en zo te onderzoeken of er meer in zit dan deze ontmoeting. Als je vervolgens alleen maar over jezelf gaat praten, dan zul je niet een heel goed beeld krijgen van die ander. En die ander zal waarschijnlijk al snel op je uitgekeken zijn en mist interesse.

Uiteindelijk gaat het om dé klik

Wees gerust, of de date succesvol is of niet, hangt gelukkig vaak niet van één afknapper af. Uiteindelijk is het het belangrijkste dat er een klik is en als beide partijen in elkaar geïnteresseerd zijn, dan wordt de afknapper misschien wel niet eens opgemerkt. Haal het beste uit jezelf en maak er een leuke avond van!

Jan Peeterse

apr 28, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Tags:

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - Afknappers op een date – voorkom in ieder geval deze!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.