10 redenen waarom seks belangrijk is in huwelijk

10 redenen waarom seks in een huwelijk/relatie belangrijk is

Je hebt er vast wel eens over gelezen of op televisie over gezien: seks is een belangrijke factor of je huwelijk of relatie wel of niet slaagt. Het klopt dat in liefdesrelaties intimiteit belangrijk is en dat een succesvolle relatie daar dus ook voor een groot deel mee samen hangt. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? In dit artikel lees je de 10 belangrijkste redenen.

1. Seks maakt het verschil tussen vriendschap en een liefdesrelatie

De belangrijkste factor die het verschil maakt tussen vriendschap en een liefdesrelatie is seks. In een liefdesrelatie voel je je aangetrokken tot elkaar en wil je intiem zijn met elkaar. In veel gevallen gaat een liefdesrelatie na een aantal jaar over in een vriendschap. Maar als je regelmatig intiem blijft met de ander, verklein je de kans dat de liefdesrelatie overgaat in vriendschap.

2. Het zorgt voor verbondenheid met de ander

Wanneer je met elkaar vrijt, komt de neurotransmitter oxytocine vrij. Deze neurotransmitter, ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd, zorgt voor hechting bij de ander. Het versterkt het gevoel van vertrouwen en verbondenheid met de ander.

3. Het bevrijdt je van stress

Seks zorgt voor een ontlading, waardoor je minder gespannen en gestrest bent. Een orgasme is een soort spanning die zich opbouwt en dan ineens ‘explodeert’, dit geeft een ontspannen en gelukzalig gevoel.

4. Het is gezond

Een gezonde partner maakt hem of haar aantrekkelijk. Onderneem daarom samen activiteiten om gezond te blijven, zoals seks! Zo zorgt oxytocine ervoor dat je afweersysteem van het lichaam versterkt en dat je leervermogen en geheugen verbetert. Daarnaast verbrand je natuurlijk ook de nodige calorieën.

5. Elkaar waarderen

Eén van de belangrijkste ingrediënten voor een goed huwelijk of liefdesrelatie, is het waarderen van een ander. Door het met elkaar te hebben zeg je eigenlijk tegen de ander ‘Ik vind je super aantrekkelijk en ik vind je zo leuk en lief, dat ik zo intiem met je wil zijn’. Partners die elkaar waarderen, hebben een grotere kans op een succesvolle relatie.

6. Beter slapen

Dan komen we toch nog een keer terug op het knuffelhormoon oxytocine. Deze wonderlijke stof zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je beter slaapt. Heb je dus vaak last van slapeloze nachten? Heb dan seks met je partner en je slaapt vervolgens als een roos!

7. Je maakt tijd voor elkaar

In de sleur van het gewone leven, wil het in een relatie er nog wel eens insluipen dat je langs elkaar heen leeft. Ieder doet zijn eigen ding en er is nog weinig tijd voor elkaar. Een bezigheid waar je de ultieme aandacht voor elkaar hebt, is bij het bedrijven van de liefde met elkaar.

8. Het geeft een bevredigend gevoel

Niet alleen is seks goed voor je relatie, het is voor jezelf ook gewoon lekker. Het geeft een bevredigend gevoel en het is een primaire behoefte van de mens.

9. Seks zorgt voor voortplanting

De meest primaire reden wat we seks hebben, is natuurlijk om ons zelf voor te planten. Heb je een kinderwens? Tja, dan zul je zeker seks moeten hebben. Maar ook als je geen kinderwens hebt, kun je gelukkig tegenwoordig zorgeloos seks hebben met behulp van een anticonceptiemiddel.

10. Het maakt gelukkig

De laatste reden, maar zeker niet de onbelangrijkste, is dat seks je gelukkig maakt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig seks hebben, gelukkiger zijn. Seks geeft je zelfvertrouwen (‘Ik ben mooi en ik mag er zijn’) en dit zelfvertrouwen kan vaak ook goed van pas komen op andere gebieden, zoals werk, opleiding en vriendschappen. Waardoor je uiteindelijk gelukkiger bent.

Kortom, seks in een relatie is belangrijk. Maar hier wil ik wel bij benadrukken dat het niet om de kwantiteit gaat, maar om de kwaliteit. Liever wat minder vaak het waar je beide veel van geniet, dan dat het een ‘moeten’ wordt. Blijf naar elkaar luisteren en respecteer de wensen van een ander.

Jan Peeterse

okt 21, 2016

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  Wat is meetic? Het bedrijf achter lexa en tinder..

  De meeste mensen zijn wel bekend met online dating websites. Meestal...
  Lees meer...

 2. Wat is houden van?

  Wat is houden van?

  Liefde. Op een bepaalde manier is dat het ultieme waar we...
  Lees meer...

 3. Is Tinder gratis?

  Is Tinder gratis?

  Er zijn ontzettend veel datingwebsites en datingapps die betaald zijn of...
  Lees meer...

Reacties - 10 redenen waarom seks een goed huwelijk maakt

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.