Grindr Dating App

93%

Grindr is dé app voor homo’s. Internationaal gezien is dit de meest bekende dating app en ook het meest gebruikt. Voornamelijk wordt deze gebruikt voor ‘snelle afspraakjes’ waarbij de nadruk ligt op het delen van het bed. Met verschillende ‘tribes’ kun je specifiek zoeken naar jouw interesses!

Gratis aanmelden

Aanmeldingen Vandaag

grindr is een dating app speciaal voor homo's
Gebruiksgemak
iOS & Android
Profielen
Grindr Dating App scoort een 93%
Klantenbeoordeling:

Wat is Grindr en wie gebruikt het?

Vandaag de dag komen er steeds meer mensen eerlijk uit voor hun geaardheid en er wordt gezegd dat ongeveer 4% tot 7% van alle Nederlanders homoseksueel is (http://hartvanhomos.nl/lhbt/hoe-weet-je-het/hoeveel-mensen-zijn-homo/). Dan hebben we het alleen nog maar over Nederland, dus je kunt je voorstellen dat er wereldwijd miljoenen mensen op hetzelfde geslacht vallen. Onder andere om die reden is er een speciale app voor deze mensen gemaakt, namelijk Grindr. Hieronder lees je alles over deze app.

Wat is Grindr?

Grindr is eigenlijk gewoon een sociaal netwerk dat speciaal is ontwikkeld voor homoseksuele mannen. Het is enkel voor mannen die op hetzelfde geslacht vallen en dus niet voor lesbische vrouwen. Grindr is ontwikkeld, zodat mannen gemakkelijk met andere mannen in contact kunnen komen, een praatje kunnen maken en zelfs een afspraakje kunnen regelen, aanmelden kan op in de google play store. In 2009 werd de app uitgebracht door een Amerikaans bedrijf en in 2012 waren er al ruim 4 miljoen gebruikers in maar liefst 192 landen (bron: Wikipedia).

Hoe kun je met Grindr beginnen?

Het is een app die heel gemakkelijk te downloaden is via je mobiel en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Je kunt Grindr helemaal gratis downloaden, dus het is een kwestie van de app installeren en je aanmelden. Daarna kun je direct van start gaan en de leukste mannen ontmoeten. Door middel van profielfoto’s kun je de mannen keuren en wanneer je op een foto klikt krijg je zijn gehele profiel te zien. Daarnaast heb je dan de mogelijkheid om een chat te beginnen en zelfs een date te plannen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen zijn:

– Aan de hand van geolocatie kun je mannen ontmoeten die in jouw omgeving wonen. Wel zo gemakkelijk als je met ze af wil spreken of zelfs een relatie met ze aangaat (https://nl.wikipedia.org/wiki/Grindr).

– Het is een gemakkelijke manier om in contact te komen met andere homoseksuele mannen. Als je iemand in de kroeg tegenkomt, is het maar de vraag of diegene ook op mannen valt.

Maar Grindr heeft ook een aantal nadelen:

– De app kan zeer verslavend werken. Sommige jongeren zitten zelfs tot diep in de nacht op Grindr te chatten en dergelijke (https://rozegolf.net/2014/10/17/column-grindr-in-vergelijking-met-de-vroegere-goudcentrales/). Let er dus op dat je niet dag en nacht op de app gaat zitten en je verdere sociale leven daaronder lijdt.

– Je weet niet of de man op de foto dezelfde man is in het echte leven. Wie weet is die persoon 30 jaar ouder en is hij helemaal niet op zoek naar een relatie maar naar een leuk avontuurtje. Eigenlijk is dat bij alle sociale media zo. Wees dus voorzichtig met het plannen van een afspraakje en zorg ervoor dat je afspreekt op een plek waar ook andere mensen aanwezig zijn.

Schrijf je eigen review over deze datingsite!

Beveel jij deze datingsite aan? Waarom wel of waarom niet? Wat is jouw ervaring met deze datingsite, laat een review achter en help andere mensen de beste keuze maken!

Laat een reactie achter!

Jouw score

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jan Peeterse

mei 2, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde dating-apps

 1. Plekk

  Plekk

  Ook iemand tegenkomen op jouw favoriete locatie? Check...
  Lees meer...

 2. Inner Circle Dating

  Inner Circle Dating

  The Inner Circle Dating app bestaat sinds 2013...
  Lees meer...

 3. Hot or Not

  Hot or Not

  HotorNot lijkt eigenlijk ontzettend veel op Badoo. Het...
  Lees meer...

Reacties - Grindr – Gay datingapp voor homoseksuelen | Informatie

Een commentaar

Laat een reactie achter!

Jouw score

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.