dating-in-utrecht-tips-en-informatie

Dating in Utrecht

Dating in Utrecht is een belevenis op zich. Deze stad is groot en voelt tegelijkertijd knus en gezellig aan. Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een plek waar je veel kunt doen en toch echt bij elkaar kunt zijn. Het is tevens een stad waar veel studenten zijn. Dit zorgt ervoor dat Utrecht een jonge uitstraling blijft behouden en er veel leuke en hippe tentjes te vinden zijn. Ontdek hier wat je er allemaal kunt doen en wat je niet moet vergeten als je gaat daten in Utrecht.

Wat valt er te beleven?

Voor een culturele date kun je in Utrecht goed terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Spoorwegmuseum waar je alles over treinen kunt ontdekken? Er staan zelfs grote treinen klaar om zelf in te snuffelen. En bij het museumkwartier kun je nog veel meer bijzondere musea ontdekken. Wanneer je een echt kasteel in wilt gaan, kun je het beste naar Kasteel Vredenburg gaan. Het is ook mogelijk om het prachtige door bos omgeven Slot Zeist te bezoeken. Of beklim de Dom van Utrecht, het symbool van de stad met een prachtig uitzicht dat je helemaal bovenaan kunt bezichtigen. Er valt genoeg te ontdekken dus. Als je lekker wilt shoppen, ga dan naar Hoog Catharijne. Deze ligt gewoon aan het Centraal Station en zit vol met leuke winkeltjes en cafés. Er is ook een bioscoop en theater in te vinden als je iets extra’s aan je date toe wilt voegen.

Vergeet deze tips niet

Bij een date in Utrecht is het handig om aan een aantal dingen te denken voor je op pad gaat. Vergeet daarom deze tips niet:

– Utrecht heeft veel kleine straatjes met eenrichtingsverkeer en is daarom niet goed geschikt om met de auto te bereizen. Gebruik daarom een van de vele parkeergarages die op loopafstand van het centrum of zelfs erin te vinden zijn. Je kunt er ook goed gebruik maken van een P+R constructie, gezien het openbaar vervoer er heel goed werkt.
– De winkels zijn elke dag open, ook op zondag. Je kunt er dus gewoon op elk moment heengaan om te shoppen. De restaurants en cafés zijn meestal ook elke dag open, maar reserveer voor de zekerheid wel even een plekje van tevoren.
– Er zijn regelmatig leuke markten te vinden. Zo kun je genieten van bijzondere specerijen, kleding, prullaria en andere leuke hebbedingetjes.