• Algemeen
 • Gebruik website
 • Profielen
 • Kosten
 • Succes
relatieplanet datingsite voor relaties

Relatie
planet.nl

Relatieplanet is al zes keer achter elkaar uitgeroepen tot populairste datingsite. Dat geeft dus aan dat het op gebied van gebruikersgemak en toegankelijkheid goed zit. Maar wat maakt het nou zo succesvol? En waar zitten nog verbeterpunten? Wij zochten het voor je uit.

Direct naar Relatieplanet
 

Doelgroep van Relatieplanet

Relatieplanet is online dating voor iedereen. Singles uit heel Nederland kunnen hier met elkaar in contact komen. Om het zoeken zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt de website bij inschrijving extra opties die je aan kunt vinken: 50+ dating of hogeropgeleiden. Hiermee komt er meteen een filter op de profielen die je te zien krijgt. Dit is voor veel mensen een voordeel, maar je filtert hiermee ook veel anderen weg. Wellicht zelfs de liefde van je leven.

Betrouwbaarheid Relatieplanet

Inschrijven bij Relatieplanet kan direct via de homepage. Zoals eerder aangegeven kun je selecteren waar je naar op zoek bent. Je kunt dus gewoon je geslacht en leeftijd invullen en daarna aangeven of je op zoek bent naar een man of vrouw. Je bent dan vrij om van de extra filters gebruik te maken of niet. Inschrijven is gratis, zodat je eerst kunt zien of deze datingsite wel bij jou past. Mocht dat het geval zijn, dan kun je een betaald lidmaatschap afsluiten. Hoe dit werkt lees je verderop.

Bovendien bezit de datingsite over het ‘Keurmerk Veilig Daten'. Een keurmerk dat door de consumentenbond en de grote datingsites is ontwikkelt om neppe profielen en oplichting tegen te gaan.

Direct naar Relatieplanet
 

Beveiliging persoonsgegevens

Veilig daten staat bij Relatieplanet hoog in het vaandel. Zo zouden ze hun leden goed in de gaten houden, zodat er ingegrepen kan worden als iemand zich misdraagt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die zich voordoen als een ander, of leden die anderen proberen op te lichten. Relatieplanet heeft ook het keurmerk Veilig Daten.

Daarnaast zijn je gegevens ook beveiligd. Ze worden opgeslagen in een database waar alleen bepaalde medewerkers bij kunnen. Ook bij het uitvoeren van betalingen wordt alles goed beschermd, zodat een derde partij van buitenaf niet zomaar bij jouw bankgegevens kan komen.

Gratis aanmelden
 

Kosten lidmaatschap

De kosten van je lidmaatschap bij Relatieplanet hangen af van het aantal maanden waarvoor je een lidmaatschap afsluit. Een kort lidmaatschap is dus duurder dan een lang lidmaatschap.
De minimale abonnementsduur is een maand. Je betaalt dan 24,95.

De meest gebruikte lidmaatschap is dat van 3 maanden. Je bent dan 14,95 per maand kwijt. Bij 6 maanden betaal je 9,95 per maand en bij 12 maanden slechts 5,95.
Let er wel op dat je lidmaatschap eerst volledig wordt afgeschreven. Als je dus voor een abonnement van 3 maanden gaat, dan wordt er direct 44,85 afgeschreven. Daarna wordt je lidmaatschap automatisch iedere maand verlengt en betaal je daarna 14,95 per maand. Wil je dit niet, dan moet je dus op tijd opzeggen, zeker omdat je anders veel duurder uit bent.

Mocht de datingsite bevallen en ben je geïnteresseerd om betaald gebruik te maken van deze datingsite dan ben je hier heel goedkoop uit. Vergeleken met andere datingsites is Relatieplanet echt de goedkoopste. Hieronder een overzichtje van de kosten:

1 maand 19,95 Euro 19,95 Euro
3 maanden 9,95 Euro 29,85 Euro Populair
6 maanden 7,95 Euro 47,70 Euro
12 maanden 5,95 Euro 71,40 Euro

 

Klantenservice bereikbaarheid

De klantenservice bij Relatieplanet wordt over het algemeen goed beoordeeld. Dat komt omdat er zowel een Helpdesk is die iedere dag bereikbaar is van 09:00 tot 23:00 én je kunt de klantenservice ook gewoon telefonisch bereiken. Ook heeft Relatieplanet een datingcoach waar je voor gratis advies terecht kunt.

De gegevens van de klantenservice:

Telefoonnummer RelatiePlanet:
(+31) (0)50 – 501 8080 – dagelijks tussen 09:00 – 23:00 uur .

Het postadres is:
Relatieplanet Nederland BV
t.a.v. Klantenservice
Helperpark 290-a
9723 ZA Groningen
Nederland

App en mobiele website

Relatieplanet heeft een app voor Android en iPhone. Om hiervan gebruik te maken moet je je eerst inschrijven via de gewone website. Daarna kun je je inloggegevens gebruiken om ook in te loggen op de app. Voor Windows Phones is er nog geen Relatieplanet-app beschikbaar. Wel is de website geschikt voor smartphones. Je kunt dus met ieder mobiel apparaat de website bezoeken.

Ervaringen Relatieplanet

Heb jij ervaringen de datingsite Relatieplanet? Is jouw liefde dankzij deze datingsite bij jou gekomen of heb je juist wel helemaal niks gevonden en ben je negatief over deze datingsite? Laat het hieronder weten of jij het zou aanbevelen!

VN:F [1.9.22_1171]
Profielen
Kosten
Betrouwbaarheid
Gebruik website
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Relatieplanet.nl Succesvolle Dating ervaringen en Informatie, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

18 Responses to “Relatieplanet.nl Succesvolle Dating ervaringen en Informatie”

 1. MarliesPK

  Wat ze zeggen klopt voor een groot deel wel, dat Relatieplanet de grootste is. Er zijn zoveel datingprofielen aangemeld bij deze datingsite dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is daarom wel de filter optie waardoor je goed kan zien wat er wel en wat er niet bij je past.

  Daarnaast vind ik kwa gebruiksgemak de datingsite goed in elkaar zitten. Ik heb dingen als Pepper en Lexa geprobeerd maar ik kom daar gewoon niet aan uit, nu ben ik al 53 dus ben ik niet de handigste met internet. Gelukkig is er wel zoiets als relatieplanet. Kortom een datingsite als Relatieplanet ben ik zeer tevreden over.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
 2. Ik heb jaren geleden op rp gestaan. Ik denk dat ik per dag minimaal tien reacties kreeg als man. Nu een aantal jaren later vind ik het veel minder. Nee, ik ben niet lelijker geworden. Ook als ik zelf zoek zie ik heel weinig wat mijn interesse wekt. Of ze wonen heel ver, hebben drie kinderen etc. Vroeger dook je op rp en dezelfde avond had je bijwijze van spreken nog een leuke date. En nee ik ben niet uit op seks, is wel meer dan eens gebeurd. Gewoon gezelligheid en dan zie je wel verder. Het is voor velen al moeilijk om een leuk kort gesprekje via de mail te hebben valt mij op. Raar dat RP zo achteruit is gegaan. Heb er niet echt een verklaring voor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. nathalie

  zitten veel mannen op die gewoon sex willen en zich serieus voordoen.
  zeer irritant let daarop !
  als je net begint op r.p dan sta je daar niet bij stil omdat je denkt dat men serieus op zoek is naar een relatie , daar er genoeg site zijn voor sex toch !
  maar helaas dames we moeten wederom op onze hoede zijn ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
 4. Nathalie? Ik weet niet wat voor mannen jij selecteert maar ik ben zelden van dit soort mannen tegen gekomen? De meeste zijn op zoek naar een serieuze relatie en hopen net zoals ik dat met een online datingsite te kunnen verwezenlijken!

  Mijn ervaringen met relatieplanet zijn overigens uitstekend.

  GRoetjes,

  Nadine.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
 5. haantjes1961

  Rene

  Ik schrik van mijn leeftijdsgenoten kwa kleding en
  uiterlijk, ik leuke allesomvattende kerel die ge-
  woon een relatie wil, volgens mij of de vrouwen
  eisen teveel of ze zijn bang ik kan ze niet bereiken
  kan beter naar de disco gaan heb je nog eerder een praatje, krijg ook geen antwoord op mails of interesse
  berichten.
  Verder merk ik dat ik soms helemaal niet kan inloggen dus zo goed is deze site niet.
  Ik ga het ook zeker niet verlengen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Er achteruit gegaan in een paar jaar. Misschien moet RP eens alle profielen die 6 maanden of meer niet meer actief zijn verwijderen! Ik denk dat er dan 50 % minder leden opstaan die niet actief zijn. Veel nieuwe leden kunnen geen antwoord geven omdat ze niet betalen. Als je dan serieus op zoek bent waarom geen lid ? Er staan veel leden op die al maanden niet meer inloggen c.q vergeten zijn haar/zijn profiel te verwijderen. Ook staat bij veel mensen er geen woonplaats bij wat zo maar 80-120 km verschil kan maken. Steeds meer staan er foto’s op verzoek op of helemaal geen foto’s bij. Helaas ben ik erachter gekomen dat er nog leden opstaan met nog steeds foto’s van 5-8 jaar terug.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 7. Cheriel

  Gebruik maken van Relatieplanet op een smartphone is een ramp. Er is geen app meer beschikbaar (vroeger wel). Ze hebben een speciale mobiele website gemaakt die zeer gebruikersonvriendelijk is. Als men een bericht wilt typen wordt het toetsenbord over het tekstvak weergegeven. Je ziet dus niet wat je typt! Voor het hoge abonnementsgeld verwacht ik een fatsoenlijk werkende app. Lexa en zelfs het gratis (kwalitatief minder) badoo hebben een app.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 8. Waarom betalen voor zo,n flutclub.
  Net zo,n hoerenkas, moet je ook betalen.
  Echte relaties komen zelden voor, of je word besodemieterd. Of het gaat meteen over sex,
  je word toch kotsmisselijk als je zulk soort mannen tegen komt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 9. TIP, heb als man op deze site een profiel gehad, ook mijn grief is dat ik zat reacties heb verzonden en geen reactie terug kreeg, dat ligt niet aan hoe ik er uit zie maar meer aan het probleem denk ik dat de meeste mensen gewoon de standaard interesse buttons gebruiken en naar mijn mening moeten die er van af want ik vind als je iemand ziet in mijn geval een vrouw die ik de moeite waard vind dan moet je op zijn minst zelf het initiatief nemen om zelf een verhaaltje te typen , ik denk dat met name vrouwen worden overspoeld met standaard interesse berichten en zo doende ze niet toekomen danwel het zat zijn om alle berichten te lezen en dat de mensen die dan een serieuze reactie hebben gegeven met eigen input niet eens meer gelezen worden en zodoende geen reactie krijgen.
  Daarom heb ik zelf besloten om in real life en met coaching van Master flirt zelf deze uitdaging aan te gaan en vrouwen aan te spreken en dat gebeurd met name juist niet in een cafe dat is bij uitstek juist niet de plek om vrouwen te versieren way to noisy en je kan geen gesprek voeren, in dat opzicht vind ik bij relatieplanet het concept van de standaard button equivalent met een cafe, to noisy.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. Fabien

  Klopt inderdaad dat veel mannen zich voordoen dat ze een vaste relatie zoeken maar het blijkt toch vaak alleen over sex te gaan, mss komt dat door de leeftijd. Heb je dat boven de 45 plus niet. Relatieplanet 2 x website van het jaar is geworden is ook niet fair. Als lid werd je gebombardeerd tot verzoeken om te stemmen. ..word je gewoon gek van. Ook vriendinnen van mij klagen over rp. Het is 1 van de betere datingssites want er zijn slechtere maar het is niet top.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 11. Vind het erg tegenvallen. Aantal matches zijn al langer dan 6 maanden niet online geweest. inderdaad veel alleen sex. jammer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 12. Het heeft weinig zin om als man daar op te staan en al helemaal geen zin om betalend lid te zijn.

  Op normale vriendelijke mailtjes krijg je geen enkele reactie. Vermoed dat de dames die er leuk uitzien en wat te melden hebben omkomen in de aandacht.

  En nee, dat ligt niet aan mij, met een normaal tot leuk uiterlijk, goed gebouwd, wo en een top baan hoor ik een goede ‘catch’ te zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 13. Hun abonnementsvorm is gewoon achterhaald. Met een gratis account kan je 5 berichten sturen en je mag niet eens zelf bepalen wat er in kan. Dan krijg je een reactie van een vrouw dat ze je profiel leuk vindt maar je kan niet eens echt met haar in contact komen zonder te betalen. En zelfs als jij betaalt kan het zo zijn dat zij niet wil betalen en dan kan je dus nog niet in contact komen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 14. johan

  Lidmaatschap voor 3 maanden genomen. was zonde van het geld.
  Alle leden zijn matches, ook al heb je geen enkele overeenkomst. Je nieuwste matches zijn de mensen die net online komen. De zoekfunctie heeft ook geen zin, en het circkeltje waarin je ziet hoe compleet iemands profiel is slaat ook nergens op, want mensen die overal zetten vertel ik je later zijn zo 100% compleet. Chatfunctie is zo traag dat je gemiddeld 1 bericht per 20 minuten kan versturen. heb ik gemeten met een vriendin die ook lid was, dus dat geeft ook geen hoop. Ja was op die manier al een teleurstellende ervaring. Dat ze daar geld voor durven vragen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 15. Relatieplanet lijkt misschien veel op andere datingsites maar het grooste voordeel vond ik toch wel dat je geen Gods vermogen kwijt bent aan een lidmaatschap. Een leuk platform om een relatie te zoeken voor een leuke prijs!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 16. Ik heb mijn account verwijderd en abonnementen opgezegd na 1 maand proberen. Omdat ik er toen al weer klaar mee was, kom ik er zojuist achter dat mijn abonnement al die tijd doorgelopen is. En dan heb ik het over mei tot decrmber!! Ze kunnen zelfs zien dat ik er niet meer ingelogd ben geweest vanaf mei. Ze willen niet meer terugboeken dan 14 dagen geleden. Beetje jammer! Slechte zaak nooit aan beginnen!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een reactie achter over deze datingsite...

VA:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)