keuze maken voor de plek van een eerste date

Locatie van een eerste date? Bij mij thuis, bij haar thuis of ergens anders?

Het is dan eindelijk zover, je hebt het nummer van die jongen of dat meisje dat je zo leuk vindt. Nu is het van belang om een date te regelen, zo kun je elkaar beter leren kennen. En wie weet, misschien ben je wel de liefde van je leven tegen het lijf gelopen? Er is echter een belangrijke vraag waar je over na zult gaan moeten denken. Deze vraag is: waar vindt de eerste date plaats? Dit is nog niet zo makkelijk te beantwoorden als dat je denkt.

Lekker knus op de bank bij haar/hem

Door bij de ander thuis op date te gaan laat je zien dat je geïnteresseerd bent in hem. Je zou namelijk niet zomaar bij diegene langsgaan als je geen oprechte interesse hebt. Het toont initiatief om te weten te komen van het reilen en zeilen van het leven van de ander. Je kunt dus voorstellen om een lekker glaasje wijn bij hem of haar te doen, tijdens een filmpje op de bank. Het heeft ook wel een nadeel, zij of hij kan namelijk denken dat je je schaamt voor je eigen huis of dat je er makkelijk af wilt zijn. Je kunt dus het beste gewoon even overleggen.

Bij jou thuis een drankje doen

Door voor te stellen om bij jou thuis een date te houden laat je zien dat je het initiatief toont en dat je wel wat moeite wilt doen om het gezellig te maken voor de ander. De persoon ziet dat je moeite doet om wat hapjes en drankjes te regelen. Het kan echter wel overkomen dat je niet graag de deur uit wilt, waarom zou je het voorstellen om bij jou thuis te doen? Het is dus nog niet zo heel makkelijk om een geschikte plek te vinden.

De stad in gaan

De stad is ook een goede optie, dit wordt dan ook het meeste gekozen. Door te kiezen voor de stad kun je nog alle kanten op. Je kunt een leuk terrasje kiezen of je kunt de kroeg in duiken, dit hangt natuurlijk af van de interesses van je date. Stel het dus eens een keer voor, misschien weet hij of zij nog wel een super romantisch plekje om langs te gaan. Met de stad kun je bijna niet de fout in gaan, let wel op dat je niet op een uitgangstijdstip gaat, de stad is dan vaak helemaal vol met mensen en studenten. Een andere optie is dat je ook eerst samen uiteten gaat vooraleer je de date gezellig afsluit met een terrasje.

De bios of een activiteit

Dit is een van de meest originele ideeën. Door iets bijzonders te kiezen, bijvoorbeeld karten of laser gamen laat je zien dat je fantasie hebt en geen saaie huismus bent. Dat is toch veel leuker dan een simpel etentje? Let wel op met activiteiten, het is namelijk wel een beetje gewaagd. Je weet nooit wat jou date leuk vindt, misschien vindt hij karten zelfs wel ontzettend saai. Het is dus altijd een gokje om hiervoor te kiezen, maar wanneer het werkt dan is het zeker een geslaagde date.

Jan Peeterse

mrt 11, 2018

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Wat is de beste plek voor een eerste date?

  Wat is de beste plek voor een eerste date?

  Beste plek voor eerste date Afhankelijk van je lidmaatschap kun je...
  Lees meer...

 2. Dít moet je weten over jouw eerste keer seks!

  Dít moet je weten over jouw eerste keer seks!

  Ben jij van plan om voor het eerst in jouw leven...
  Lees meer...

 3. 5 Eenvoudige en heerlijke gerechten voor een eerste date

  5 Eenvoudige en heerlijke gerechten voor een eerste date

  5 eenvoudige en heerlijke gerechten voor een eerste date Eten creëert...
  Lees meer...

Reacties - Locatie van een eerste date? Bij mij thuis, bij haar thuis of ergens anders?

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.