de kunst van het verleiden

De kunst der verleiding

Hoe moet je verleiden? Die vraag stellen zich niet heel veel mensen. Flirten namelijk, dat kun je. Kunnen we allemaal. Het zit in ons. Verschil is wel de intentie; flirt de een oppervlakkig, de ander kan écht snode plannen hebben. Iemand op een uitnodigende en charmante manier verlokken, dat is het waar het over gaat.

De kunst der verleiding verstaat vrijwel iedereen. Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol. Sterker nog; zeker de man op leeftijd lijkt met de jaren meer en meer bedreven te worden. Soms zelfs tot grote ergernis van familie, vrouw en de ‘prooi’. Verlokken om elkaar beter te leren kennen, flirten om iets gedaan te krijgen en (uiteraard) uitnodigen tot seks. Tot het bed.

Spanning van verleiden

Onbewust doen we het vaak. Vaker dan we beseffen. Flirten kun je grofweg in een aantal stappen plaatsen. Alles begint met signalen. Oogcontact bijvoorbeeld. Dé manier om te laten merken dat je interesse hebt. Maar ook een glimlach werkt, net als net even te nonchalant je haar naar achteren ‘gooien’.

Na dergelijke signalen volgt contact, een gesprek. Hoe ouderwets ook, maar meestal probeert de man zo’n gesprek op gang te brengen. De openingszin? Doet er eigenlijk helemaal niet toe. Komt er daadwerkelijk iets van een gesprek op gang, dan is het als verleider belangrijk dat je vooral héél veel interesse toont. Niet nieuwsgierig naar van alles en nog wat zijn wordt gezien en gevoeld als iets onnatuurlijks en voelt alsof de interesse slechts gespeeld is.

Mooiste fase is wel de lichaamsfase, de dans, het beantwoorden van de bewegingen van een ander. Je ziet het gebeuren. Let maar eens op: als de vrouw haar stoel naar voren schuift, volgt een tegenactie van de man. En andersom uiteraard. Het praten der lichamen, zo zou je het best kunnen noemen. Later krijgen die bewegingen meer lading als er toevallige aanrakingen volgen. Is het al zover, dan is er sprake van verleiding. Dan voel je ook de intense spanning tussen twee mensen.

Lichaamstaal om te verleiden

Vrouwen zijn voornamelijk via lichaamstaal te verlokken en hoe ontspannener de houding van de man, hoe groter de kans tot verleiding. Mannen zijn vooral door aanraking te triggeren. Een lichte aanraking kan al voldoende zijn. Net als oogcontact. Als vrouw scoor je altijd door simpelweg iets van je huid te laten zien.

Doe je dat en fluister je vervolgens iets in zijn oor, dan is succes doorgaans verzekerd. Het gekke is overigens dat vrouwen graag verleid worden door een man met vrouwelijke trekjes. Vrolijk en levendig zijn zaken die nadrukkelijk scoren bij de vrouw. Nog een tip voor de man die een vrouw in verlegenheid wil brengen: wees hulpeloos. Wees kwetsbaar. Alsof je gered moet worden.

Bedreven zijn is belangrijk voor verleiden

Verleiden komt overal en altijd voor. Iedereen is er bedreven in. Het begint al jong, en je stopt eigenlijk nooit meer. Wie kent niet de onschuldige verleidingen van de bejaarde man als de mevrouw van de thuiszorg op de stoep staat? Hoe doorzichtig maar toch schattig. Vrouwen die werkzaamheden voor een (veel) oudere man uitvoeren, worden doorlopend verleid. Lach je als vrouw terug, dan denkt de man op leeftijd nog succes te hebben ook. Hoe naïef eigenlijk. Het lachje is doorgaans slechts uit beleefdheid.

Actief op de werkvloer

Ook op de werkvloer komt verleiden voor. Het gebeurt bij elk bedrijf waar mannen en vrouwen werken. Wie wil ‘scoren’ op het werk doet er goed aan vooral met elke vrouw te flirten. Alleen op die manier zorg je ervoor dat het niet opvalt dat je juist die ene, die blonde, écht wil lokken. Je verleidt immers iedereen, flirt met elke vrouw. Niemand die kan bevroeden wat je echte plannen zijn.

Allermooiste en liefste collega, wie heeft die woorden niet eens gehoord op het werk? Weet wel wat je doet op de werkvloer. Leg het niet zomaar aan met de baas of bazin, het kan je uiteindelijk je baan kosten. Tip op het werk en antwoord op de vraag hoe je op het werk te werk moet gaan: laat alles uit je handen vallen – behalve je koffie en bij voorkeur alleen papier- als die ene man of vrouw je werkruimte binnenkomt. Werkt altijd.

Hoe moet je verleiden? De kunst der verleiding heeft iedereen onder de knie. We flirten er wat aan af, van heel jong tot stokoud. Het begint met interesse, oogcontact en waar het eindigt weten slechts de hoofdrolspelers. Flirten komt overal voor, zeker ook op het werk en ook op hoge leeftijd. Lichaamstaal is het sleutelwoord, een kleine aanraking kan voldoende zijn om een heuse vonk over te laten slaan.

Jan Peeterse

Nov 25, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Hoe verleid je een man?

  Hoe verleid je een man?

  Hoe verleid je een man? Het wordt steeds eenvoudiger voor vrouwen...
  Lees meer...

 2. Met deze romantische films zet je de toon van jouw date!

  Met deze romantische films zet je de toon van jouw date!

  Een romantische film avond gepland als date maar weet je niet...
  Lees meer...

 3. Hoe moet je flirten? Essentiële tips voor jou!

  Hoe moet je flirten? Essentiële tips voor jou!

  Hoe moet je flirten? Flirten is niet voor iedereen weggelegd. De...
  Lees meer...

Reacties - Verleiden doe je zo!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.