man die vreemdgaat bij een vrouw zonder dat ze het weet

Waarom gaan mannen vreemd? Alle motieven op een rij

Je hoort regelmatig over mannen die vreemdgaan. Misschien is de partner van je beste vriendin vreemdgegaan, heb je gehoord dat je de man van je collega haar bedrogen heeft of is jouw eigen partner een keer vreemdgegaan. Als je regelmatig verhalen hoort over mannen die hun partner bedriegen, is het niet zo vreemd dat je benieuwd bent naar hun motieven. In dit artikel gaan we wat dieper in op de motieven om vreemd te gaan. Zo lees je op deze pagina waarom mannen vreemdgaan, ofwel welke redenen ze kunnen hebben voor hun overspel. Meer over affaires en vreemdgaan hier.

#1 Hij komt iets tekort in de relatie

Veel vrouwen denken dat mannen seks hebben met een ander omdat ze te weinig seks hebben met hun eigen partner. Het kan inderdaad zo zijn dat een man vreemdgaat door een tekort aan seks met zijn eigen partner, maar hij kan ook iets anders tekort komen in de relatie. Denk hierbij aan liefde, aandacht, een luisterend oor, een beste vriendin en ga zo maar door. Geef je je partner nooit aandacht, dan kan hij uiteindelijk ook verleid worden door een ander. Dit heeft dus lang niet altijd iets met seks te maken.

#2 Hij weet zijn stress of onzekerheid niet te uiten

Sommige mannen gaan vreemd als ze veel stress ervaren (bijvoorbeeld op hun werk) of als ze onzeker zijn. Zeker mannen die onzeker zijn, gaan gemakkelijker vreemd dan mannen die zelfverzekerd zijn. Ze willen bevestiging dat ze de moeite waard zijn en als ze deze bevestiging niet (voldoende) van hun partner krijgen, gaan ze op zoek naar iemand anders om bevestiging van te ontvangen.

#3 Hij heeft iemand ontmoet die hij niet kan weerstaan

Natuurlijk komt het ook voor dat een man vreemdgaat omdat hij iemand ontmoet heeft die hij niet kan weerstaan. Dit kan puur met seks te maken hebben, maar ook met een echte emotionele klik. Ontmoet hij een vrouw met wie hij echt een geweldige klik heeft, dan is de kans groot dat hij deze klik na een tijdje niet meer kan negeren en vreemdgaat.

#4 Hij wil wraak nemen

Ben jij een keer vreemdgegaan? Dan kan jouw partner wraak nemen door zelf ook een keer met iemand anders af te spreken. Netjes is het zeker niet, maar het gebeurt wel. Overigens kan hij ook wraak nemen om andere redenen, bijvoorbeeld omdat jullie ruzie hebben gehad.

#5 Hij denkt dat jullie relatie geen toekomst heeft

Denkt je partner dat jullie relatie geen toekomst meer heeft, bijvoorbeeld omdat jullie vaak ruzie hebben, dan kan hij ook vreemdgaan. Gaat het slecht in de relatie, dan is de grens om vreemd te gaan namelijk simpelweg sneller bereikt.

Jan Peeterse

jul 4, 2017

Jan Peeterse schrijft voor de redactie van welkedatingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?

Gerelateerde Artikelen

 1. Stiekem vreemdgaan - Zo moet het!

  Stiekem vreemdgaan - Zo moet het!

  Stiekem vreemdgaan is iets dat zo vaak gebeurt in het dagelijks...
  Lees meer...

 2. Vreemdgaan - De oorzaken en gevolgen

  Vreemdgaan - De oorzaken en gevolgen

  Vreemdgaan: De oorzaken en gevolgen Vreemdgaan, het wordt wel gezegd dat...
  Lees meer...

Reacties - 5 redenen waarom mannen vreemdgaan!

Geen reacties

Laat een reactie achter!

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.