dating in rotterdam - handige informatie en tips

Dating in Rotterdam

De mooie havenstad van Rotterdam leent zich heel goed voor een romantische date. Water geeft toch altijd een bijzondere sfeer en zeker in deze stad kun je lange wandelingen erlangs maken. Hiernaast is de stad heel kleurrijk. Er zijn veel verschillende culturen te vinden en dat zorgt voor een bruisende stad waar altijd wel iets te beleven is. Hier vind je de leukste bezienswaardigheden en de beste tips om een date in Rotterdam fantastisch te maken.

Ontdek Rotterdam

Rotterdam staat bol van de bijzondere architectuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kubuswoningen vlakbij station Rotterdam Blaak? Het zijn woningen die lijken te balanceren op één punt en je kunt samen eentje vanbinnen bekijken. Maak ook een wandeling over de Erasmusbrug of door de Sint-Laurenskerk voor nog meer architectuur. Samen is het extra leuk om dit allemaal te ontdekken. Hou je van wat meer avontuur? Ga dan abseilen van de Euromast. Een geweldige ervaring die jullie harten zeker sneller zal doen kloppen. Wist je trouwens dat je elkaar leuker gaat vinden als je samen iets spannends beleeft? Voor een groot concert zit je bij de Rotterdam Ahoy natuurlijk helemaal goed. Bekijk het programma en boek de kaartjes voordat ze op zijn. Ook voor musea liefhebbers heeft Rotterdam genoeg te bieden. Ontdek bijvoorbeeld de Kunsthal Rotterdam of het Wereldmuseum Rotterdam. Je kunt ook een vaartocht maken door de grootste havens van Europa. Een ervaring die nog lang zal blijven heugen.

Bereid je goed voor

Om je alvast goed te helpen met de voorbereiding, vind je hier een aantal tips die je zeker niet mag missen.

– De winkels in Rotterdam zijn elke dag geopend, ook op zondag. Van 10:00 tot 18:00 kun je er naar hartenlust shoppen. De musea zijn vaak gesloten op maandag, dus houd daar rekening mee als je op die dag wilt gaan bezoeken.
– Er bestaat een speciale Rotterdam pass waarmee je de hele dag gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en twee musea en/of attracties kunt bezoeken. Deze pas kost 42 euro en kan je heel wat geld besparen.
– Heb je geen OV-kaart, maar wil je wel snel door de stad heen kunnen reizen met bijvoorbeeld de metro? Koop dat een wegwerp OV-kaart die eenmalig te gebruiken is.
– Laat je verassen door nieuwe culturen in de vele restaurantjes en cafés en proef van alle kleuren en sferen.