daten in middelburg? Lees hier praktische tips

Dating in Middelburg

Dating in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, is een ware belevenis. Vooral in de zomermaanden trekt deze stad mensen van overal aan die de hoogtepunten willen meemaken. Dankzij de rijke geschiedenis ziet de stad er prachtig uit met de oude panden uit de tijd van de gouden eeuw. Alleen een wandeling hierlangs is al veel waard. Uiteraard kun je er ook van moderne gemakken, zoals leuke winkels, genieten en de date eindigen met een romantisch diner in een restaurant. Alle hoogtepunten en handige tips voor een leuke date zijn hier voor je op een rijtje gezet.

Waarom Middelburg zo leuk is voor een date

Er zijn heel veel molens te vinden in en om deze stad. Als je hier nog nooit in bent geweest, is dat zeker het aanraden waard. Kies er eentje uit die leuk klinkt en waag een bezoekje. Als je liever naar een museum wilt gaan, kun je goed terecht in het Zeeuws Museum. Je kunt hier, naast een echte Zeeuwse collectie, ook objecten van over de hele wereld vinden. Wil je echt iets bijzonders doen? Ga dan boven de stad uit met een ballonvaart of vaar door de grachten in een leuk bootje. Als je van markten houdt, kun je hier ook goed terecht, want op de Vismarkt zijn regelmatig allerlei soorten markten te vinden. Voor de geschiedenisliefhebbers is er genoeg te doen in bijvoorbeeld de Kuiperspoort of Abdijtoren De Lange Jan. En vergeet de dag niet af te sluiten met een superromantisch bezoek aan het theater in de Schouwburg. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een leuke date is in Middelburg aanwezig.

Neem deze handige tips mee

Dating in deze stad is niet compleet zonder de volgende handige tips:

– De gemeente wil de stad zo auto vrij mogelijk houden en daarom is parkeren in het centrum duur. Je kunt het beste de auto neerzetten aan de rand van de stad waar meer ruimte is en het goedkoper is.
– Bezoek ook een van de leuke festivals van de stad. Zo is er bijvoorbeeld de jaarlijkse Zeeuwse Zonneboot race of het Mosselfestival.
– Er komen veel studenten in de stad en daarom blijft het leven er jong en bruisend. De cafés en restaurants zijn ook doordeweeks goed gevuld, dus maak een reservering als je zeker wilt zijn van een goed plaatsje.
– Met de trein kun je de stad gemakkelijk bereiken.