tips voor een date in groningen

Dating in Groningen

Groningen is dé stad van het noorden. Het is er gezellig en zit vol met leven. De stad is klein genoeg om gemakkelijk overal naar toe te kunnen en het is er niet zo druk als in de grotere steden. En alsnog is er van alles te doen. Voor de Randstad bewoners klinkt Groningen altijd ver weg, maar het is zeer gemakkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht ben je er al binnen twee uurtjes. Om je wat op weg te helpen met je date in Groningen, vind je hier alles wat je moet weten en krijg je een paar handige tips mee.

Wat is er te doen in het noorden?

Het eerste wat opvalt in Groningen is de Martinitoren. Je kunt deze als date samen beklimmen en op de top genieten van het prachtige uitzicht. Hoeveel treden tel jij? Voor een culturele trip kun je het beste naar het Groninger Museum gaan. Deze ligt naast het Centraal Station en bevat interessante exposities over kunst en cultuur. Groningen is ook goed geschikt om samen naar het theater te gaan of om een concert bij te wonen. In de Oosterpoort, de Schouwburg en Martini Plaza kun je geweldige shows vinden. Shoppen is hiernaast erg leuk om te doen in deze stad. Groningen heeft een gezellig en knus centrum waar je leuk kunt winkelen in de vele kleine en karakteristieke winkelstraatjes. ’s Nachts kun je er goed uitgaan, je kunt gewoon de kroegen in en uit lopen zonder dat er entree gevraagd wordt en het is er veilig. Er zijn ook vaak kleine concertjes in de kroegen te vinden in allerlei stijlen. En voor een rustiger uitje kun je lekker wandelen in het Noorderplantsoen of het Stadspark.

Handige tips

Om je nog wat verder te helpen bij dating in Groningen, staan hier een aantal handige tips opgesteld:

– Er vinden regelmatig festivals en evenementen in Groningen plaats. Bezoek bijvoorbeeld eens Eurosonic Noorderslag, Swingin’ Groningen of Noorderzon.
– Het is niet handig om door het centrum met de auto te rijden. Parkeer daarom in een van de garages en loop te voet het centrum in of maak gebruik van het busnetwerk dat vrijwel altijd wel beschikbaar is.
– Wanneer je je echt in de natuur wilt begeven, kun je het beste een stukje buiten het centrum gaan. Er zijn mooie fietsroutes te nemen of je gaat er met de auto naartoe.