Wat zijn de bezienswaardigheden?

In 2011 tot en met 2013 is Eindhoven uitgeroepen tot de ‘Beste binnenstad van Nederland’ en dat is niet voor niets. Het is namelijk een waar winkelparadijs voor iedere shopper. Er zijn heel veel plekken waar je gezellig rond kunt struinen en kunt winkelen. Wil je liever wat meer rust pakken in de natuur? Ga dan naar het Stadswandelpark waar je prachtige wandelingen kunt maken en gezellig kunt gaan picknicken. Voor de concertliefhebbers is er genoeg te beleven in het poppodium Effenaar. Bekijk het programma en boek kaartjes voor de leukste shows. In Eindhoven zijn ook bijzondere musea te vinden, zoals het Inkijkmuseum. Het is een klein museumpje met leuke exposities. Het Archeologisch Openluchtmuseum biedt juist in alle ruimte een belevenis zoals die in de ijzertijd en middeleeuwen te vinden was. Daarnaast is er nog de Lichtjesroute die ook zeker het bezoeken waard is. Dit is een evenement dat elk najaar wordt gehouden en niet alleen mooi is om te zien, maar ook de romantiek zeker aanwakkert.

Heb je wat tips voor me?

Om je date zo leuk mogelijk te maken staan hier nog een aantal goede tips voor je opgesteld:

– Verken de stad met een fiets. Het is een super leuke manier om echt de sfeer van Eindhoven te kunnen proeven en je kunt je gemakkelijk en snel voortbewegen. Ideaal voor een leuke date.
– Wanneer je het centrum bezoekt, kun je een uur lang gratis gebruik maken van gratis WiFi onder de naam ‘EHV Free WiFi’. Handig voor als je even de weg kwijt bent of snel wat wilt opzoeken.
– Je kunt een gratis stadsgids downloaden of bij het VVV kantoor ophalen. In deze gids staat alle praktische informatie die je nodig zou kunnen hebben in de stad.
– Vlakbij het centrum zijn veel parkeergarages te vinden waar je de auto gemakkelijk kwijt kunt en te voet verder kunt gaan.