praktische informatie en tips voor een date in breda

Dating in Breda

Wie van Bourgondische sferen houdt, moet in Breda zijn. Er zijn een tal van leuke terrasjes, cafés en winkeltjes te vinden die ideaal zijn voor een leuke date. Hiernaast kun je er veel verschillende musea vinden en is er een prachtig groen stadspark om gezellig in te wandelen of te picknicken. Vooral het centrum bruist van het leven, waardoor je niet ver hoeft te reizen om echt samen te kunnen genieten. Wil je meer weten over wat er allemaal te ontdekken is in deze unieke stad? Lees dan nu hier verder en ga voor de ideale date in het zuiden.

Ontdek Breda

In deze stad beleef je het allemaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de prachtige haven in het historische centrum? Je kunt met een rondvaartboot een tochtje maken langs de monumentale panden en het bekende Spanjaardsgat. Als je aan museum dating wilt doen, kun je hier ook heel goed terecht. Zo is er bijvoorbeeld het MOTI Museum die alles laat zien over de grafische industrie en de beeldcultuur van de 21ste eeuw. In Breda’s Museum kun je veel leren over de geschiedenis van de stad, zeker een bezoekje waard. Er staat ook een kasteel in de stad dat rond 1350 gebouwd is en open is voor het publiek. Voor een mooie wandeldate kun je heel goed naar Park Valkenberg gaan dat achter het kasteel ligt. Ga je liever een dagje shoppen? Ontdek dan ’t Sas. Dit is een gezellig binnenplein met wat chiquere winkels die je niet in de grotere gebieden vindt en er is een prachtig terras waar je samen neer kunt strijken.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn nog een paar punten waar je rekening mee kunt houden als je voor dating in deze stad gaat:

– Er worden regelmatig evenementen georganiseerd die stuk voor stuk ideaal zijn voor een leuke date. Vooral in de zomer is dit het geval. Houd hier rekening mee als je een datum prikt.
– Als je van boeken houdt en tegelijkertijd wilt genieten van een lekker bakje koffie, dan kun je het beste naar Latte’s and Literature gaan. Dit is een Engelse boekenwinkel waar je romantisch samen kunt zitten.
– In het zuiden van ons land wordt natuurlijk carnaval gevierd en al helemaal in deze stad. Doe samen met je date mee in een leuk kostuum dat jullie samen hebben gemaakt.